dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Drechtsteden Trophy 2012

28 augustus 2012

DORDRECHT - Op zaterdag 25 en zondag 26 heeft het jaarlijkse voorbereidingstoernooi “Drechtsteden Trophy” plaatsgevonden op de velden van de Hockeyclub Dordrecht (DMHC). Dit traditionele toernooi werd voor de vierde keer op rij georganiseerd en dit jaar streden 7 heren- en 6 damesteams voor de beker. De verwachtingen waren dit jaar hoog gespannen, mede omdat voor het eerst gestreden werd op het nieuw aangelegde semi-waterveld dat officieel pas op 1 september a.s. wordt geopend.

Naast sportieve inspanning werd er ook aan gezellige ontspanning gedaan. Zaterdagmiddag was er een Thé Dansant op de terp van de sportaccommodatie en zorgde een DJ voor de nodige muziek. 

Op zondag – de slotdag van het toernooi – kon bij de heren de wisselbeker 2012 overhandigd worden aan de aanvoerder Heren 1 van `De Pelikaan` uit Roosendaal. Bij de heren was het tot het laatste toe spannend, omdat nog 4 teams te weten, Pelikaan, Voorne, Gouda en Culemborg nog kans maakten op het kampioenschap. De finale bij de dames ging tussen Dames 1 van HC Dordrecht en Dames 1 van GMHC Gouda, terwijl deze laatste won en er met de wisselbeker er vandoor ging.

De prijs voor speler van het toernooi was voor de keeper van Voorne (Hellevoetsluis), Matthijs Troost  en de speelster van het toernooi was dit keer Noor Ferket van hockeyclub Gouda.

De organisatie kan terugkijken op een (wederom) geslaagd voorbereidingstoernooi en kijkt al uit naar de volgende editie in de zomer van 2013.

Heb je ook zo genoten van het Nederlandse hockey succes tijdens Olympische spelen? Interesse om zelf (weer) hockey te gaan spelen? Er is nog veel ruimte voor groei, zowel bij de jeugd als bij de senioren (18+ ) en veteranen (30+) van HC Dordrecht. Neem een kijkje op onze website: www.dmhc.nl. Op de site vindt u onder het kopje lidmaatschap een aanmeldingsformulier.


Dit jaar hebben de volgende teams deelgenomen aan het toernooi:

HEREN  DAMES
HC Dordrecht H1  HC Dordrecht D1
RMHC De Pelikaan H1 MHCZ Zoetermeer D1
HC Souburgh H1  HC Derby Zwijndrecht D1
HC Voorne H1 HC Voorne D1
GMHC Gouda H1 GMHC Gouda D1
CMHC Culemborg H1 HC Barendrecht D1
HVZ Zevenaar H1  

  

Lees meer over:

hockeyclub dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!