dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Doe mee aan de voorleesmarathon

27 augustus 2012

DORDRECHT -In de week van 3 tot en met 9 september vindt de Week van de Alfabetisering plaats. Overal in Nederland wordt dan aandacht geschonken aan het feit, dat er nog zoveel volwassenen en kinderen zijn die moeite hebben met lezen en schrijven.

Stichting Wezenlijk besteedt samen met Boekhandel Vos & Van Der Leer in Dordrecht ook aandacht aan laaggeletterdheid. Zij organiseren op 5 september aanstaande om 14.00 uur een voorleesmarathon.

Dertig verschillende personen gaan vanaf 14 uur in boekhandel Vos& Van der Leer Centrum voorlezen uit de spannende boeken van Casper Markesteijn. Ieder deel, ongeveer drie minuten, wordt door iemand anders voorgelezen.  Bij deze voorleesmarathon gaat het om actie, om dóén dus lezen ook al gaat dat moeizaam.  Daarvoor hebben we uiteraard moed nodig die de noodzakelijke energie geeft om in beweging te komen.  Daarom willen wij laaggeletterden helpen om in beweging te komen.

Alle Dordtenaren, jong en oud, kunnen hier aan meedoen! Ook als je niet laaggeletterd bent, kom dan ook om deze actie te steunen!.

Bij de voorleesmarathon  zal de wethouder Bert van de Burgt de aftrap doen en de Dordtse kinderboekenschrijver Casper Markesteijn ook aanwezig zijn. Er worden ook  filmopnames van de gehele voorleesmarathon gemaakt door Rex media. Zo krijgen de deelnemers van de voorleesmarathon de gelegenheid om zichzelf terug te zien en hun eigen leesvaardigheid te evalueren.

Datum : woensdag, 05 september 2012
Tijd : begint om 14:00 uur en eindigt om 16:00 uur
Locatie: Boekhandel Vos & van der Leer Scheffersplein
Alle deelnemers aan de Voorleesmarathon krijgen een presentje!
LET OP: Er is maar beperkte plaats. Dus wees er snel bij!


Voor meer info: www.stichtingwezenlijk.nl

 

Lees meer over:

voorleesmarathon
Deel dit bericht met je vrienden!