dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

TV opnamen de ‘Tiende van Tijl’ in het ASZ

25 augustus 2012

DORDRECHT -DORDRECHT – Op zaterdag 25 augustus heeft de AVRO in het Albert Schweitzer ziekenhuis film opnamen gemaakt voor een nieuwe aflevering van de Tiende van Tijl.  De Tiende van Tijl is een populair tv-programma waarin presentator Tijl Beckand zijn liefde voor klassieke muziek overbrengt op een breed publiek.

Hij doet dit onder meer door klassieke muziek te brengen op plekken waar je deze niet zo snel verwacht  In de centrale hal van het ziekenhuis vormde zo’n zeventig leden van het Groot Omroepkoor een ‘menselijke keten’ en brachten zij het Ave Verum van Mozart ten gehore. Om de keten zo lang mogelijk te maken, mochten ook vrijwilligers plaatsnemen tussen de koorleden in. Zij zongen zelf in beginsel niet mee, maar konden wel de bijzondere ambiance ervaren en versterken.

Foto's: Pieter v.d Berg

Lees meer over:

asz.de tiende van tijl
Deel dit bericht met je vrienden!