dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Intermezzo en ToBe starten opleiding voor modetalent

24 augustus 2012

DORDRECHT - Talentvolle studenten en andere geïnteresseerden een inkijkje geven in de wereld van mode & design. Dat is het doel van de nieuwe cursus die Intermezzo en ToBe in september starten. ,,Je zou het kunnen zien als een vooropleiding voor de studie mode & design aan de kunstacademies in het land,” zeggen initiatiefnemers Jolanda Branderhorst en Marianne Gravendeel.

Gravendeel is al dertig jaar tekendocente en geeft de laatste jaren de cursus modetekenen bij ToBe. Branderhorst geeft gastlessen op de Willem de Kooning Academie en biedt met Intermezzo ruimte voor hedendaagse vormgeving. Gravendeel gaf ooit les aan de nu beroemde Mart Visser. Branderhorst liet de toen nog jonge modeontwerper exposeren, net als lingerieontwerpster Marlies Dekkers ooit in haar galerie exposeerde.
Toen ze steeds meer vragen kreeg van aankomende studenten van de kunstacademie om hen te helpen met een portfolio, ontstond het idee voor de cursus.
 
Deelnemers maken kennis met alle facetten van het vak. ,,We gaan ze laten zien wat de modewereld inhoudt. Er komt veel meer bij kijken dan alleen lekker met kleding bezig zijn. Het is bloed, zweet en tranen en dat gaan we onze cursisten vertellen, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten en wat ze straks willen” aldus het tweetal.
 
Echt kleding maken gaan de deelnemers nauwelijks doen. Ze gaan wel aan de slag met modetekenen en met stoffen, ze kijken naar ontwerpen, bezoeken musea, krijgen gastlessen van aankomende modeontwerpers en leren over de zakelijke kanten van productontwikkeling.  ,,Het moet verrassend zijn en leuker dan je dacht. Wie weet zien we hier de nieuwe topontwerpers van de toekomst,” opperen ze. De cursus start op donderdag 27 september in Intermezzo en duurt tot maart 2013, zodat de cursisten goed voorbereid naar de open dagen van de kunstacademies gaan. De cursus wordt ook in Barendrecht aangeboden.
 
Info: ToBe, Carola Aafjes: 078 6393442

Lees meer over:

ToBe intermezzo
Deel dit bericht met je vrienden!