dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Uitstappen bij Dordwijk voortaan makkelijker voor Hopper-reizigers

24 augustus 2012

DORDRECHT - De 'Hopper', de speciale taxi in de Drechtsteden voor mensen met een beperking en ouderen, kan vanaf nu pal voor de deur van het ASz locatie Dordwijk stoppen. Eén ruime parkeerplaats van de kiss&ride-zone is speciaal gereserveerd voor de busjes.

Hans de Goeij, voorzitter van de Cliëntenraad van het ASz en van de Dordtse WMO Adviesraad, onthulde het bord samen met Paula Stal, vervoerscoördinator van het ASz. De Goeij: "Ik ben hier blij mee, vanuit mijn beide 'petten' waarmee ik hier sta. Als WMO Adviesraad hadden we vanuit het klantenpanel van de Hopper de klacht gekregen dat mensen vaak te ver van de deur moesten uitstappen, doordat er geen plek was om te stoppen. Hopelijk brengt deze oplossing daar verbetering in. En als ik spreek namens de Cliëntenraad van het ASz, dan zijn patiënten daar natuurlijk ook mee gediend. We hebben dit in goed overleg geregeld met het ziekenhuis en de gemeente."
 
Ook Stal is tevreden: "We weten niet precies hoeveel Hoppers ons dagelijks bezoeken, maar ze rijden af en aan. Deze speciale plaats verbetert zeker de doorstroming voor de entree. Dichterbij de deur dan deze plek kan bovendien niet. Als iedereen de stopplaats respecteert, zou het uit- en instappen beter en prettiger moeten verlopen voor onze patiënten."
 
FOTO VICTOR VAN BREUKELEN/ASz

Lees meer over:

Hopper asz
Deel dit bericht met je vrienden!