Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rivas Zorggroep vaccineert 9- en 12-jarigen in regio Zuid-Holland Zuid'
24aug 2012

Rivas Zorggroep vaccineert 9- en 12-jarigen in regio Zuid-Holland Zuid

DRECHTSTEDEN - Op maandag 10 september begint de vaccinatie tegen DTP, BMR en HPV in de regio Zuid-Holland Zuid. Rivas Zorggroep verzorgt dit in september op vijf locaties in de regio: Streefkerk, Gorinchem, Papendrecht, Zwijndrecht en Leerdam. Het gaat om vaccinaties voor 9- en 12-jarigen. Voorheen werd dit uitgevoerd door de GGD Zuid-Holland Zuid. 

De 9-jarigen krijgen een vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus, polio) en BMR (bof, mazelen en rode hond). De 12-jarige meisjes krijgen de laatste HPV-vaccinatie. Dit is de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Deze vaccinaties worden gedaan volgens het Rijksvaccinatieprogramma van de overheid. Ouders en verzorgers hebben inmiddels een oproep ontvangen van het RIVM met de betreffende datum, tijdstip en locatie.
 
DTP- en BMR-vaccinatie 
Een vaccinatie tegen DTP en BMR vermindert de kans op een aantal besmettelijke ziekten die vervelende complicaties kunnen geven. In principe mogen alle kinderen gevaccineerd worden, behalve als een kind op dat moment koorts of te weinig weerstand heeft. In dat geval moeten ouders even overleggen met de kinderarts. 
 
HPV-vaccinatie
Baarmoederhalskanker is een ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door een infectie met het humaan papillomavirus, kortweg HPV. Door de vaccinatie is een meisje voor een groot deel beschermd tegen baarmoederhalskanker. Doordat dit ook veroorzaakt kan worden door andere varianten van het HPV virus beschermt het vaccin niet volledig. Om baarmoederhalskanker in een vroeg stadium op te sporen is daarom ook het advies om op latere leeftijd een uitstrijkje te laten maken bij de huisarts.
 
Meer informatie
Voor meer informatie en voor vragen over de vaccinatie kan contact opgenomen worden door te mailen naar vaccinaties@rivas.nl of neem contact op via Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). Het vaccinatieschema is ook te vinden op www.rivas.nl.


Deel dit bericht met je vrienden!