dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Wegafsluiting Johan de Wittstraat

23 augustus 2012

DORDRECHT - Bushalte wordt aangepast

Vanaf maandag 27 augustus is de Johan de Wittstraat afgesloten voor al het verkeer de stad in richting de Spuiboulevard. De bushalte op de Johan de Wittstraat zal worden aangepast. De Stationsweg is wel bereikbaar. De rijbaan de stad uit, dus vanaf de Spuiboulevard naar het station, is gewoon geopend. De gemeente verwacht vrijdag 14 september klaar te zijn met de werkzaamheden.

Aanpassing bushalte Johan de Wittstraat
De bushalte aan de Johan de Wittstraat zal de komende week worden aangepast. De Johan de Wittstraat is een belangrijke centrumhalte en in de spits staan reizigers onbeschut buiten de abri’s te wachten. De twee oude abri’s worden verwijderd, de bushalte wordt op dezelfde plek teruggeplaatst en de oude wachtruimte wordt herplaatst. Verder wordt de oude wachtruime transparanter gemaakt door de overkapping
90 cm te verhogen, de lengte van de wachtruimte met 12m in te korten en meer openbare verlichting onder de overkapping aan te brengen. De aanpassingen aan de bushalte dragen bij aan de verbetering van de (verkeers)veiligheid.

Omleiding fiets, auto en Arriva
Het autoverkeer wordt omgeleid via Burgemeester de Raadtsingel – Havenstraat – Wilgenbos – Achterhakkers –Spuiboulevard. Het fietsverkeer wordt omgeleid via  Koningin Wilhelminastraat - Blekersdijk - Vrieseplein - Vest.

Meer informatie over de omleiding voor automobilisten en fietsers vindt u op de website www.dordrecht.nl/wegafsluitingen. Houd de website van Arriva in de gaten voor eventuele omleidingen van het busvervoer.

Deel dit bericht met je vrienden!