dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Raymond van Egmond laat dit jaar kerstpakketten inpakken bij De Hoop

21 augustus 2012

DORDRECHT / HENDRIK IDO AMBACHT - Raymond van Egmond uit Hendrik-Ido-Ambacht is een producent van kerstpakketten en laat het vullen en inpakken dit jaar over aan de inpakafdeling van de Dordtse Stichting De Hoop. Zo krijgen mensen voor wie geen plaats is op de "gewone arbeidsmarkt" een dagbesteding en perspectief. Woensdag 21 november gaat het inpakken van start.

Geen woorden, maar daden
"Ik werd wakker en ik wist het", zegt Van Egmond. "Ik wilde al een tijd mijn handel een boost geven én iets doen voor het goede doel. Op een ochtend dacht ik: dit is het." Door zijn kerstpakketten in te laten pakken door cliënten van De Hoop, is Van Egmond maatschappelijk verantwoord bezig. "In Nederland hebben zat mensen het minder dan ik het heb. Ik wil echt iets bijdragen aan de maatschappij. Geen woorden, maar daden."

Eigenwaarde leren
"De één pakt honderd pakketten in, de ander één", vertelt Desiree de Kort van de inpakafdeling. Deze afdeling is een onderdeel van De Hoop MaatWerk. Iedereen op deze afdeling werkt op zijn eigen tempo. "Het belangrijkste wat de mensen hier leren, is vasthouden aan structuur. En mensen leren hier ontdekken wat hun talenten zijn. Als je weet wat je kunt, red je het makkelijker in de buitenwereld. Mensen halen uit deze dagbesteding een stuk eigenwaarde".

Normaal gesproken maken mensen op de MaatWerk-afdeling spullen voor de verkoop. Nu komt er dus een inpak-klus aan: de kerstpakketten van Van Egmond. Daar gaan ze met z'n allen voor. "Niet iedereen vindt inpakken even leuk. Maar die mensen leren hierdoor dat je in het leven soms dingen moet doen waar je niet zo?n zin in hebt. We gaan het gewoon met elkaar doen en we zorgen ervoor dat we de opdracht samen klaar krijgen. Het leren van volharding is belangrijk".

AidTrade
People, planet en profit. In deze drie aspecten investeert Van Egmond Relatiegeschenken door deze beslissing. Daardoor krijgt Van Egmond het AidTrade-logo waardoor hij officiëel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer (MVO) is. Mensen worden geholpen doordat ze een dagbesteding hebben en eigenwaarde ontwikkelen. De planeet wordt geholpen door de milieuvriendelijke producten die Van Egmond gebruikt. En als laatste gaat een deel van zijn opbrengst naar Stichting De Hoop.

"Dit soort kleine organisaties hebben hulp nodig", zegt Van Egmond. Met de bijdrage van zijn opbrengst kan Stichting De Hoop blijven doen waar ze sinds 1975 al mee bezig is: het bieden van hulp aan verslaafden. "Door mijn winst, kan De Hoop nu ook meer doen. Het is een win-win-situatie. Maar het belangrijkste is dat je echt iets goeds doet".

Lees meer over:

de hoop kerstpakket
Deel dit bericht met je vrienden!