dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Bejaarden De Gravenhorst mogen toch buiten zitten

17 augustus 2012

DORDRECHT -   De bewoners van het Dordtse seniorencomplex De Gravenhorst mogen toch weer op het terras voor de flat zitten. Gisteren werd het terras op aandrang van de politie ontruimd, omdat een overbuurvrouw geklaagd had en een terrasvergunning nodig zou zijn.

Ondanks de tropische temperaturen moesten de bejaarden maar binnen gaan zitten, in afwachting van een aan te vragen vergunning. "Een buurvrouw had geklaagd en toen de politie hier kwam met de mededeling dat dit een illegaal terras was, heb ik gisteren besloten om de boel niet op de spits te drijven en alles weg te halen", zegt Jaap van As.

Van As is voorzitter van het stichtingsbestuur van het seniorencomplex. De bewoners noemen de acties van de buurvrouw en de politie belachelijk en kinderachtig. Een boze bewoner: "Waar zeurt die vrouw over? Alsof wij op het terras voor overlast zorgen. Wat een onzin. En die politie, heeft die niks beters te doen."

Wim Erkelens van de politie Zuid-Holland Zuid zegt dat de wijkagenten juist een bemiddelende rol wilden spelen: "Wij hoopten juist een conflict te voorkomen en wilden het in goed overleg oplossen. Inmiddels heb ik van de Omgevingsdienst ZHZ gehoord, dat er helemaal geen terrasvergunning nodig is. Dat zullen we alle betrokkenen laten weten".

Klaagster bang voor hangjeugd
De klaagster wil zelf geen toelichting geven. Toen onze verslaggever aanbelde, verstopte ze zich in de woonkamer en deed niet open. De politiewoordvoerder zegt dat de vrouw geen overlast vreest van koffiedrinkende bejaarden, maar dat ze bang is dat hangjeugd 's avonds bezit neemt van het terras.

Burgemeester Arno Brok toonde zich vanmorgen onaangenaam getroffen door het kordate - en naar nu blijkt overbodige - optreden van de politie. Hij liet meteen al weten, dat de senioren morgenavond gewoon een barbecuefeest op het terras mogen houden, zonder dat er bekeuringen worden uitgeschreven.

Bron: RTV Rijnmond
 

Deel dit bericht met je vrienden!