dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Volop gein in de tuin van Huis van Gijn

16 augustus 2012

DORDRECHT - Oud Hollandse spelletjes kwamen weer tot leven in de mooie tuin van Huis van Gijn. Op woensdag 15 augustus was hier de familieactiviteit: Kom je buiten spelen? Dit gratis evenement werd druk bezocht. Het weer was prachtig en groot en klein hadden het duidelijk prima naar hun zin.

Samen met het Nationaal Onderwijsmuseum was dit evenement georganiseerd. 'Dit onderwijsmuseum is net nieuw op deze locatie en dit is onze eerste gezamenlijke actie': vertelt
Wyke Sybesma, junior conservator. Er was steltlopen, blik gooien, knikkeren, kegelen, tollen en nog veel meer.

Ook waren er veel oude schoonmaaktechnieken als spelletjes voor de kinderen. Met een oud-Hollandse spuit konden de bovenste ramen schoon gemaakt worden. Je kon twee emmertjes water halen met een oude Hollandse juk op de schouders. Met een rolbezem kon een tapijt op de oude manier 'gestofzuigd' worden. En andere oude schoonmaaktechnieken konden worden ervaren.


Tekst en foto's: Dawn Eve van Norden
 

Lees meer over:

huis van gijn
Deel dit bericht met je vrienden!