dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Streep door plan horeca gemeente Dordrecht

15 augustus 2012

DORDRECHT -Het gebied ronde de Nieuwe Haven in het centrum van Dordrecht mag niet tot een uitgaansgebied met horeca worden omgebouwd, zo besliste de Raad van State. Dordrecht verzuimde in de wijziging van het bestemmingsplannen rekening te houden met de mogelijkheid van overlast. De bewoners van het gebied waren naar de rechter gestapt en werden op grond daarvan in het gelijk gesteld. Het bestemmingsplan is daarmee nietig verklaard en dus van de tafel.

Het plan van de gemeente had als opzet meer bezoekers te trekken naar de binnenstad. De bedoeling was dat men overdag de toeristische trekpleisters van de stad, zoals de Grote Kerk, kon bezoeken en 's avonds gebruik zou kunnen maken van de horeca.

Lees meer over:

centrum nieuwe haven
Deel dit bericht met je vrienden!