Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Voorbereidingen Fairtrade week van start'
15aug 2012

Voorbereidingen Fairtrade week van start

DORDRECHT - Van donderdag 25 oktober tot en met zondag 4 november 2012 vindt de zesde editie van de landelijke Fairtrade Week plaats. Jaarlijks een groot succes om fairtrade onder de aandacht te brengen. Het thema van de Fairtrade Week 2012 is: eerlijk koken. Het thema leent zich perfect om extra aandacht te besteden aan fairtrade in (bedrijfs‐)restaurants en om kookworkshops te organiseren.

Als bedrijf, organisatie of inwoner van Dordrecht kunt uzelf ook aan deze week meedoen door bijvoorbeeld een fairtrade kookwedstrijd, lunch of diner te organiseren. Binnenkort zijn hiervoor gratis promotiematerialen beschikbaar.

De PUUR restaurantweek valt deels gelijk met de Fairtrade Week. De landelijke Fairtrade Gemeente campagne daagt restaurants uit om hieraan mee te doen en om een verrassend fairtrade menu met rijst te serveren. Het restaurant met het meest verrassende menu zetten ze in het zonnetje en krijgt een passende prijs.

Vind u het leuk om iets te organiseren, neem dan contact met de organisatie op. Men wordt met plezier waar mogelijk ondersteund en brengt dit graag in de publiciteit.

De organisatie zal zelf ook een aantal activiteiten organiseren in de Fairtrade Week, zoals de uitreiking van de MVO-award Drechtsteden, de lancering van de herziene druk van de Fairtrade Winkelroute, het uitdelen van Fairtrade Gemeente stickers aan nieuwe deelnemers en het uitschrijven van een fairtrade receptenwedstrijd. Binnenkort meer informatie hierover. Vind u het leuk om hieraan mee te helpen, geef u dan op via info@fairtradegemeentedordrecht.nl.

Zie ook:
Fairtrade zoekt vrijwilligers om winkels te checken (di, 5 jun 2012)
Fairtrade wil naar tweehonderd deelnemers in Dordrecht (do, 1 dec 2011)
Tabe Jorritsma nieuwe voorzitter Fairtrade Dordrecht (vr, 30 sep 2011)
Gemeente blijft Fairtrade ondersteunen (vr, 11 mrt 2011)


Deel dit bericht met je vrienden!