dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Drie jaar celstraf voor aanrijden vier fietsers

14 augustus 2012 (door Hans Huisman)

DRECHTSTEDEN – Een 20-jarige Dordtenaar, die in Alblasserdam vier fietsers aanreed, is door de Dordtse rechtbank veroordeeld tot drie jaar celstraf. De officier van justitie had vier jaar geëist, omdat er volgens hem sprake was van poging tot doodslag, maar de rechtbank noemt het roekeloos rijden.
De dader reed eind april 30 kilometer te hard, zonder rijbewijs en met teveel alcohol in zijn bloed. Ook bedreigde hij zijn slachtoffers na de aanrijding. Hij deed net alsof hij een wapen had en sommeerde hen om niet 112 te bellen.

Twee slachtoffers raakten ernstig gewond, waarvan één levensbedreigend. De laatste, een 19-jarige jongen uit Papendrecht, is nog steeds aan het revalideren. De rechtbank rekent het de dader extra aan, dat hij tot de rechtzaak geen medeleven toonde met z’n slachtoffers.

Ook omdat er bij het ongeval meerdere slachtoffers waren legde de Dordtse rechtbank een hogere straf op, dan de twee jaar gevangenis, die normaal wordt opgelegd bij een dergelijk geval van roekeloos rijden.

De Dordtenaar werd na zijn veroordeling boos op de rechtbank. “Wat wil je nou van mij? Leg dit eens uit. Waarom krijgt een ander vorige maand 15 maanden, terwijl die iemand doodreed, en krijg ik drie jaar? Je gooit met dobbelstenen!”.

Zijn advocaat, mr. Marcel Smit, kon wel leven met de uitspraak: “Ik ben blij, dat die doodslag van tafel is. In juridisch opzicht is dat winst. Maar als mijn cliënt in beroep gaat, kan het Gerechtshof daar natuurlijk weer anders over oordelen. Het is aan hem”.

Bron: RTV Rijnmond

Lees meer over:

aanrijding celstraf fietsers
Deel dit bericht met je vrienden!