dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Gynaecoloog Toon Toolenaar fietst 'monstertocht' voor betere verloskunde

14 augustus 2012

DORDRECHT - Gynaecoloog Toon Toolenaar van het Albert Schweitzer ziekenhuis wielrent als hobby meer dan tienduizend kilometer per jaar. Maar de onderneming waaraan hij op 26 augustus begint, is zelfs voor zijn doen een zware.

De sportieve medisch specialist neemt met acht vakgenoten deel aan de Tour for Life, een fiets- en kampeertocht van de Italiaanse Alpen naar het Limburgse Valkenburg. De sponsoropbrengst is voor Artsen zonder Grenzen. De tachtig deelnemende ploegen trappen maar liefst 1300 kilometer in acht dagen over enkele wereldberoemde 'cols'. De ploeg Gynaecologen for Life (ze zijn werkzaam in diverse ziekenhuizen) trekt zich het lot aan van zwangere vrouwen wereldwijd. Het team fietste al eerder voor verbetering van de verloskundige zorg in achterstandsgebieden.

Toolenaar: "Onze motivatie is VN-millenniumdoel nummer 5, het terugdringen van sterfte van vrouwen rondom de zwangerschap. Jaarlijks overlijden meer dan een half miljoen vrouwen aan de gevolgen van hun zwangerschap. In de millenniumdoelen is vastgelegd dat moedersterfte in 2015 met driekwart moet zijn teruggebracht ten opzichte van 1990. Daar rijden wij met maximale inzet voor!"

 Het team is al heel tevreden met de binnenkomende sponsorgelden, maar natuurlijk is en blijft elke extra bijdrage welkom. Doneren aan de ploeg van Toolenaar kan op de speciale teampagina van de Gynaecologen for Life.

Lees meer over:

gynaecoloog toon toolenaar
Deel dit bericht met je vrienden!