dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Training voor nieuwe vrijwilligers Home-Start Dordrecht

14 augustus 2012

DORDRECHT - Op dinsdag 4, 11, 18 en 25 september biedt Home-Start Dordrecht weer een training aan voor nieuwe vrijwilligers.
Geïnteresseerden kunnen zich nog opgeven als vrijwilliger en deelnemen aan de training.

Home-Start biedt landelijk opvoedingsondersteuning in tientallen gemeenten, waaronder in Dordrecht.  Home-Start Dordrecht is al 15 jaar actief als project van Humanitas.
Home-Start biedt ondersteuning in de opvoeding en praktische hulp en vriendschap aan gezinnen met jonge kinderen (tenminste 1 kind onder de 7 jaar).
De behoefte aan ondersteuning kan  vele oorzaken hebben zoals overbelasting, sociaal isolement, scheiding of ziekte. Tijdens een wekelijks vriendschappelijk huisbezoek biedt de vrijwilliger praktische of emotionele steun en een luisterend oor. Het gezin krijgt hiermee een steuntje in de rug zodat ze uiteindelijk weer zelfstandig verder kunnen.

De vrijwilligers hebben ervaring met het opvoeden van kinderen en benutten bij het werk hun eigen levenservaring. De bedoeling is om niet zaken van ouders over te nemen, maar juist op te treden als aanvulling op de hulp van familie, vrienden of buren. Een goede voorbereiding en communicatie met het gezin zijn belangrijk. Daarom krijgen vrijwilligers vooraf een training aangeboden over de methodiek van Home-Start. Een professionele coördinator zorgt voor de individuele begeleiding en organiseert bijeenkomsten met collega-vrijwilligers. Humanitas biedt een reiskostenvergoeding en verzekering. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk aangepast aan persoonlijke omstandigheden.

Op 4 september start er weer een training voor nieuwe vrijwilligers ,waarna ze bij een gezin aan de slag kunnen. Tijdens de cursus worden de vrijwilligers voorbereid op het werken bij Home-Start. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Heeft u belangstelling om een gezin een steuntje in de rug te bieden en bent u 1 dagdeel per week beschikbaar? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Geja Platerink, coördinator van Home-Start Dordrecht via tel. 078-6145826 of 06 20499942 of via de mail: home-start.dordrecht@humanitas.nl

Lees meer over:

home start dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!