dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Informatiemarkt en modeshow voor borstkankerpatiënten op 26 september

13 augustus 2012

DORDRECHT -Voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met borstkanker, is er op woensdagavond 26 september een informatiemarkt met modeshow in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. De markt duurt van 19.00 tot 22.00 uur. De entree is gratis, het parkeren op het Gezondheidspark niet.

Borstkanker is in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker. Jaarlijks wordt bij ruim 13.000 vrouwen en 100 mannen borstkanker vastgesteld.

De avond wordt georganiseerd door de mammacareverpleegkundigen van het Albert Schweitzer ziekenhuis. “Wanneer je te maken krijgt met borstkanker, verandert niet alleen je leven, maar ook je lichaam”, weten deze verpleegkundigen maar al te goed. “Na een borstoperatie kost het vinden van de juiste kleding en lingerie vaak grote moeite.”

Op de informatiemarkt kunnen bezoekers daarom voor informatie en producten terecht bij diverse kraampjes van zorgorganisaties, hulpverleners en aanbieders van producten.
Op de markt staan in elk geval: Aftercare ASz, Amoena, Anita Care, Borstkanker Vereniging Nederland, Erasmus MC Radiotherapie, Fysiotherapie ASz, Goedgemutst, Haarwerken Nel van Driel, Inloophuis de Blauwe Anemoon, Look Good Feel Better, nurse practitioner plastische chirurgie, oncologieverpleegkundigen ASz, Organisatie Ontboezeming, Stap nu (werkhervatting ) en Stichting Amazones.

Tijdens de modeshow tonen ervaren mannequins speciale kleding, lingerie en badmode met én zonder prothese. De modellen zijn zelf behandeld voor borstkanker. Zij hebben de moed om zich letterlijk en figuurlijk deels bloot te geven voor een zaal met publiek en te laten zien dat je met speciale kleding en styling stralend en vrouwelijk voor de dag kunt komen.

De modeshow wordt verzorgd door prothese-lingeriezaak Care - Speciaal uit Alblasserdam en de organisatie Ontboezeming. De modeshow begint om 19.30 uur. De informatiemarkt is vrij toegankelijk, aanmelden voor de modeshow kan via telefoon (078) 654 18 08 of mail: mammacare@asz.nl.

Lees meer over:

azs
Deel dit bericht met je vrienden!