dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Veelzijdig, actieve Dordtenaar Jan van Zurk (73) overleden

7 augustus 2012

DORDRECHT – Jan van Zurk is afgelopen weekeinde op 73 jarige leeftijd overleden. Hij was een onderwijsman in hart en nieren, maar zeer  betrokken bij de samenleving van Dordrecht. Hij zette zich voor veel organisaties in. De laatste jaren haalde hij het nieuws met bekende locale zaken:

Van Zurk was voorzitter van de stichting ’t Wantijbad en park Merwesteijn en  steunpilaar van Inter Amicos. Jan was lid van het Platform Stedelijke Herdenking en actief voor zijn buurt. Als er sociale problemen waren met mensen op straat, zoals dak- en thuislozen, koos hij de weg van overleg met alle partijen.

Beter voor Dordt (BVD) ontdekte hem ook. Hij zette zich voor deze partij in, maar sloeg een uitnodiging af voor een hoge plek op de lijst voor de raadsverkiezingen van 2010.

AD De Dordtenaar besteedt vandaag veel aadacht aan het overlijden van Jan.

 

 

Lees meer over:

overleden jan van zurk
Deel dit bericht met je vrienden!