dinsdag 28 september 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht waant zich even Place du Tertre in het hartje van Parijs

7 augustus 2012

DORDRECHT - Een prachtige wolkenlucht zoals te zien is op vele schilderijen van beroemde oude meesters uit de vorige eeuwen hing als een prachtig decor zondag boven de kunstenaar en haar bezoekers die als figuranten over de place 'D Ary liepen.

Een toeschouwer vertelt enthousiast:”Er hangt een sfeer zoals een schilder die zijn portretten schilderde omringt door toeschouwers die zich vergaapte aan zijn meesterlijke werk. Het lijkt wel het Place du Tertre in de wijk Montmartre in het hartje van Parijs, waar ik als jonge kunstenaar veel schilderde en ervaring op kon doen. Deze sfeer proef ik nu op de Place D’Ary, een geweldig gevoel alsof ik jaren terug ben gegaan in de tijd”.

Deze uitstraling had het havenhoofd in Dordrecht afgelopen zondag ook. 

Zo werden de bezoekers die op een bankje niets vermoedende naar een kunstenaar zaten te kijken, verrast door een karikatuur tekenaar, die deze bezoekers had vereeuwigd met een prachtige karikatuurtekening van hun zelf. 

Er was een beeldhouwer die de meest uiteenlopende dieren figuren maakte en een workshop voor kinderen die onder begeleiding van ervaren docenten hun creatieve gevoelens mochten uitten op steen. Even verderop werd door een kunstschilder moeiteloos en met veel passie voor zijn werk uitleg gegeven hoe je het beste kan schilderen met de benodigde uitleg over verf, linnen en hoe je deze het beste kon gebruiken.
 
Maar waar je zeker niet om heen kon was de heer Ad Bakker die gezeten onder een grote parasol genoot van alle belangstelling de hij kreeg tijdens het tekenen van een van zijn vele tekeningen die hem beroemd maakte in Dordrecht en in de omliggend dorpen, waarover eveneens van zijn hand prachtige boeken werden gedrukt met teksten van zijn eigen hand.
 
Place D’Ary is voor veel kunstminnende bezoekers voor herhaling vatbaar. Zij kijken al uit naar het volgend jaar, al zou een zo'n evenement in de wintermaanden rond kerst in een overdekte ruimte niet misstaan!

 

Lees meer over:

groothoofd place dary
Deel dit bericht met je vrienden!