Thursday 16 September 2021

Alles over Dordrecht

Politie zoekt getuigen na inbraak bij kunstinstelling

3 augustus 2012

DORDRECHT - In de Doelstraat zagen politieagenten op donderdag 2 augustus in de vroege ochtend twee mannen die zich verdacht gedroegen. Later bleek dat er in de buurt een inbraak was geweest in het gebouw van een kunstinstelling in de Voorstraat, waarbij enkele computers werden buitgemaakt.

De agenten spraken de mannen aan, waarop een van hen weg probeerde te rennen. De agenten zetten de achtervolging in en konden de man aanhouden op de Schoolstraat. Hij probeerde zich daar nog te verstoppen, maar een oplettende getuige kon de agenten wijzen waar de man was. Hij kon daarop worden aangehouden. Omdat hij wederom probeerde weg te rennen is door de agenten pepperspray gebruikt. Daarna kon de man, een 30-jarige Dordtenaar, worden aangehouden en naar het politiebureau worden gebracht voor verhoor. Door de onstane achtervolging zag de tweede man ook kans om weg te vluchten. Hij werd niet meer aangetroffen. Ook de kleine groene auto, waar het tweetal bij stond toen zij werden gecontroleerd, was weg. Mogelijk heeft de man deze gebruikt om weg te komen. Onderzoek in de omgeving wees uit dat er een inbraak was geweest aan de achterzijde van het pand van de kunstinstelling.

Getuigen
De politie zoekt voor deze zaak getuigen. Heeft u gezien dat er werd ingebroken aan de achterzijde van het gebouw in de Voorstraat? Kent of herkent u de tweede verdachte? Dit was een blanke man van ongeveer 185cm lang met een groot, gespierd postuur en een kaal hoofd. Ten tijde van de inbraak droeg hij een lichtblauw t-shirt en witte sportschoenen. Heeft u tips of informatie over deze zaak? Bel dan 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld MIsdaad Anoniem 0800-7000 (gratis).

Lees meer over:

Voorstraat doelstraat
Deel dit bericht met je vrienden!