Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Thuiszorgmedewerkers Rivas Zorggroep volop aan de slag in vakantieperiode

3 augustus 2012

DRECHTSTEDEN -De vakantieperiode is in volle gang, maar dat geldt niet voor de thuiszorg. De thuiszorg van Rivas gaat namelijk de hele zomer gewoon door. Iedereen kan ook in de vakantieperiode 24 uur per dag, 7 dagen per week op de professionele zorg rekenen.

'In de thuiszorg is geen sprake van een rustige zomerperiode’, zegt Pauline Streefkerk, teamleider bij Rivas. ‘Mensen die tijdens de zomer bijvoorbeeld uit het ziekenhuis worden ontslagen kunnen een beroep doen op Rivas. Zij moeten niet op zorg hoeven wachten en dus gaat onze zorg meteen van start.’

Voor thuisblijvers
Naast de zorg voor huidige en nieuwe cliënten, neemt Rivas in de vakantieperiode ook zorg over van zogenoemde mantelzorgers. ‘Mensen die door het jaar heen voor iemand uit hun omgeving zorgen, willen tijdens hun vakantie de zekerheid dat deze zorg ook goed geregeld is’, gaat Pauline verder. ‘Onze zorgverleners nemen dan tijdens de vakantieperiode de zorg over.’ Daarbij kijkt Rivas naar wat de cliënt nodig heeft. Pauline: ‘We denken met onze cliënten mee en regelen de zorg die nodig is. Dat geldt overigens ook voor de hulpmiddelen, personenalarmering en maaltijdservice.’

Persoonlijk en vertrouwd
Rivas werkt volgens de principes van Planetree. Dit houdt in dat de cliënt centraal staat. ‘Rivas hecht niet alleen belang aan de zorg die wordt geleverd, maar ook aan de manier waarop de cliënt dit ervaart’, verduidelijkt Pauline. ‘We houden zoveel mogelijk rekening met de wensen en behoeften: mensgerichte zorg noemen we dat.’
 
Meer informatie
Voor meer informatie over de thuiszorg of een van de andere diensten van Rivas Zorggroep: www.rivas.nl of Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief)

Lees meer over:

rivas zorggroep
Deel dit bericht met je vrienden!