maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Twee exposities van Gerda Vroon op Walcheren

26 juli 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT / GRIJPSKERKE -  De Dordtse vormgeefster van keramische objecten, Gerda Vroon, heeft in korte tijd twee exposities op Walcheren. Ze neemt deze week (26-27-28 juli) eerst deel aan de kunst- en cultuurroute midden-Walcheren. Op 8 september is er een opening van een groepsexpositie waaraan Gerda Vroon meedoet in boerderij-galerij de Osseberg.

Haar keramiek was eerst te zien in een atelier en een tuin van Tjitske Prins aan de Mariekerkseweg 32 in Grijpskerke.  De organisatie laat mensen weten, dat alle locaties met kunst en cultuur in Grijpskerke en ook Serooskerke vooral mooie op de fiets zijn te verkennen. Info op: www.kcrmw.nl.

Op zaterdag 8 september neemt de keramiste uit Dordrecht deel aan een groepsexpositie in boerderij-galerij De Osseberg onder de rook van St. Laurens.  Rene Molenaar, wethouder van de gemeente Veere, zal de opening verrichten. De Osseberg ligt net op het grondgebied van de gemeente Veere.

De nestor van de Dordtse kunstenaars, Cees Schellenberg, had er kort voor zijn overlijden in 2009 zijn laatste expositie. Ook Maria Verboom, Cora de Kok en Joke Hardenbol hebben er geëxposeerd en een workshop gegeven. 

Volgens galerijhoudster Addy Nieuwenhuize komen Dordtenaren en Dordtse kunstenaars graag naar Zeeland toe, want zij voelen zich thuis op de kleigrond.  ,,Zeeland is ook verwant met het Hollandse Dordrecht”.

 

 

Lees meer over:

expositie gerda vroon
Deel dit bericht met je vrienden!