Alles over Dordrecht...
21jul 2012

CDA Dordrecht claimt opvallende toestroom jonge leden

DORDRECHT -  CDA Dordrecht en omgeving claimt dat er opvallend veel jongeren de laatste tijd lid zijn geworden van de partij. Daarom gaat ook de jongerentak van het CDA zich meer roeren.

Een CDA persbericht:

 

De afgelopen maanden zijn er opvallend veel jongeren lid geworden van de CDA afdelingen in Dordrecht en omstreken. De open cultuur, het grote netwerk en de prettige sfeer blijken nog altijd een grote aantrekkingskracht te hebben. Binnen het CDA Dordrecht is er nu een groep jongeren opgestaan die de instroom aan tieners en twintigers verder wil versterken. Daarom is besloten tot de oprichting van een CDJA Drechtsteden. De praktijk wijst namelijk uit dat, anders dan vaak gedacht wordt, jongeren wel degelijk interesse hebben voor politiek. De politiek moet alleen wel herkenbaar zijn: Denk aan een bioscoop, een leuk (en veilig) café en fatsoenlijk onderwijs. De politiek moet ook aanspreekbaar zijn. Daarom zal het CDJA Drechtsteden vooral zichtbaar zijn op scholen.

 

Waar zie je ons?

Door het CDJA Drechtsteden worden binnen de regio diverse activiteiten georganiseerd. Zo worden onder andere gastlessen gegeven over allerlei onderwerpen op zowel MBO- als Middelbare scholen. Ambitieuze jongeren krijgen hiermee toegang tot kennis en daardoor kansen om zich breder te ontwikkelen. Ook voeren we campagne voor de jongste Dordtenaren. Denk hierbij aan aandacht voor kinderspeelplaatsen, alsook het wegwerken van taal- en kennisachterstanden. Tenslotte zullen we ook meedenken en campagne voeren voor de jonge en jongvolwassen Dordtenaren. Denk bijvoorbeeld aan veilige uitgaansgelegenheden, kwalitatief onderwijs of thema’s als sport, jonge startende ondernemers en de bescherming van jongeren in kwetsbare gezinssituaties. Diverse leden van het CDJA Drechtsteden zijn ook actief binnen het algemeen bestuur van de verschillende CDA verenigingen in de Drechtsteden.

 

Meer weten?

Actief worden? Nieuwe mensen die het CJDA Drechtsteden komen versterken zijn altijd welkom. Als jij interesse hebt in politiek, het CDA, CDJA, één van de Drechtsteden of je eigen omgeving, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Het CDJA is bij uitstek een manier om te mening te geven over dingen die er toe doen in jou omgeving, zodat we daar daadwerkelijk wat aan kunnen doen. Ben je nieuwsgierig geworden? Klik dan hier om contact met ons op te nemen.Deel dit bericht met je vrienden!