zaterdag 24 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Locoburgemeester Piet Sleeking van Dordrecht zet zich in bij onthulling Verbrughpad

19 juli 2012

DORDRECHT – Voor de fotografen en voor TV Dordrecht was het een extraatje: De onthulling van het eerste bord van het AJ. Verbrughpad (aan het einde van de Abraham Kuyperweg in de wijk Crabbehof in Dordrecht) vergde een bijzondere inspanning van locoburgemeester Piet Sleeking. Hij deed zijn schoenen uit en liet zich optillen door Henk Bax en Hans Berrevoets van het Platform Stedelijke Herdenking om het naambord vrij te kunnen maken. Hij gaf Berrevoets ook zelfs even de ambtsketen in handen om zijn handen vrij te hebben en om ook met een paraplui de platic zak weg te krijgen.  Een wethouder en locoburgemeester van Dordrecht onthult altijd echt, aldus Sleeking.

Lezers van het Nederlands Dagblad (ND) en andere belangstellenden beloonden de loco van Dordrecht met een warm applaus, toen hij uiteindelijk ook met steun van zoon Aart Verbrugh het naambord zichtbaar had gemaakt en zijn schoenen weer aantrok.

De volgende keer zal een trapje tot de vaste uitrusting gaan behoren bij de onthulling van straatnaamborden, zo liet Sleeking weten.

Hij vindt het een goede zaak om mensen uit de Dordtse geschiedenis meer een plek te geven bij nieuwe straten, Charlotte van Praag was Verbrugh voorgegaan.  De locoburgemeester van Zwijndrecht, Aaike Kamsteeg, woonde net als zijn Koos Kamsteeg de plechtigheid bij. Kamsteeg had zich nog in zijn Dordtse tijd als wethouder ook ingespannen om Verbrugh een pad te geven. Journalist Aad Kamsteeg gaf bij het bord een omschrijving van de bijzondere levensloop van de politicus van Dordtse bodem.

 

Het Verbrughpad zal eind augustus met enige ceremonie nog een extra naambord krijgen richting Deetoshal. Het is dan onderdeel van het zogeheten spoorpark, dat door wethouder Rinette Reynvaan wordt geopend.

 

Deel dit bericht met je vrienden!