donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Bas Heijstek namens Wantijbad woensdag positief In gesprek met op RTV Dordrecht

16 juli 2012

DORDRECHT - De badmeester en bedrijfsleider van het Wantijbad in Dordrecht, Bas Heijstek, staat woensdagavond centraal bij Ad van den Herik in het programmma In gesprek met op RTV Dordrecht. De regen zomer was de aanleiding voor Ad van den Herik naar het bad te gaan.

. ,,We gaan elke ochtend toch open", zegt Bas Heijstek. Hij voegt daaraan wel toe dit jaar overdag al 33 keer eerder dicht gegaan te zijn .  Volgens Heijstek zijn er 15.000 bezoekers nodig om van een goed zwemseizoen te kunnen spreken.. De teller staat nu pas op vijfduizend bezoekers. Als de zon twee weken schijnt, dan verwacht Heijstek toch een goed zwemseizoen. Hij vindt dat het seizoen niet in het water is gevallen. ,,We hebben nog zeven weken. Augustus kan nog goed worden. Het water is nu in het bad circa achttien graden.

De Bas-uitzending op 18 juli wordt afgewisseld met de eerste documenaire in de zomerreeks met als onderwerp verzetsman Aart AlblasBadmeester .

Heijstek houdt er de moed in, maar hij wordt door Fokko van der Straaten onder een afdek gefilmd in het Wantijbad want het regent aan één stuk door.Heijstek is al meer dan een kwart eeuw aan het bad verbonden, maar ook op veel andere terreinen in de stad actief. Hij is oud gemeenteraadslid, van het CDA, voorzitter Inter Amicos, koster van de Wilhelminakerk en secretaris van het platform duurzaamheid.

Bas is ook bezig om iets te bedenken in 2013 rond de Dordtse schrijfster Top Naeff. Ze werd als eerste vrouw zestig jaar geleden ereburgeres van Dordrecht.

Volgens Bas wacht het bad op de zon en als die komt, rekent het bad op veel bezoek. Volgens de ploeg van RTV Dordrecht is het ondanks de regen dus een positief gesprek worden.  ,,Tijdens Pinksteren hebben we drieduizend bezoekers gehad", aldus Heijstek, die blijft hopen. ,,Ik ben niet verdrietig".

De stichting Wantijbad heeft dankzij goede penningmeesters buffers opgebouwd om deze tot nu toe slechte zomer op te vangen. Daarom gaat Bas Heijstek ervan uit, dat de gemeente niet hoeft bij te springen.

Het Wantijbad bestond in 2011 75 jaar. Ook andere media hebben gelet op het weer Bas Heijstek ontdekt als gesprekspartner. Zie ook bij Dordt Centraal.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!