maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

,,Scheffersplein niet langer geschikt voor evenementen"

15 juli 2012

DORDRECHT - De discussie of het Scheffersplein naast een terrassenplein nog mogelijkheden heeft voor evenementen blijft doorgaan in Dordrecht.  DE verslaggever van de nieuwe website Ditisdordt.nl geeft een duidelijke mening, nadat Big Rivers een plek had op het terrassenplein. Pakweg achttien jaar geleden werd het plein autovrij gemaakt en na het vertrek van de (week) markt moest het ook evenementen kunnen dragen.

Ditisdordt.nl neemt op de volgende manier de praktijk waar:

"Het Scheffersplein in Dordrecht is niet langer geschikt voor het houden van evenementen. Dat is dit weekend pijnlijk duidelijk geworden tijdens Big Rivers. Oorzaak is het megaterras van de omliggende horecabaronnen. Iedere vierkante meter van het plein is volgeplempt met stoelen en tafels. Geen idee welk tafeltje bij welke kroeg hoort, maar wie er gaat zitten, moet wat bestellen. Anders is het wegwezen. Wij gaan er van uit dat de horecabaronnen grof betalen voor het gebruik van het plein. Dan is het terecht dat ze ook iedere straatsteen opeisen.

Gevolg is wel dat Place d’Ary moest opzouten; het evenement wordt nu gehouden op Groothoofd. En Big Rivers kreeg net zoveel ruimte toegewezen als dat het podium groot was. Lekker met een biertje in je hand voor het podium gaan staan was vrijwel onmogelijk, er was geen plek. Wie wat verderop ging staan, kon niets zien door de parasols. Een paar terrasjes is leuk en gezellig, maar nu wordt het hele plein onttrokken aan de openbare ruimte. Voordeel is wel dat onderhoud en reparaties niet langer uitgevoerd worden op kosten van de belastingbetaler, maar betaald worden door de horecabaronnen. Toch?"

Deel dit bericht met je vrienden!