maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Wietpas jaagt Dordtenaren naar Zwijndrecht

11 juli 2012

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT -    De enige coffeeshop van Zwijndrecht krijgt het steeds drukker. Dordtenaren, die geen zin hebben om lid te worden van een Dordtse coffeeshop, gaan namelijk naar Zwijndrecht.

Sinds 1 juli is het voor bezoekers van coffeeshops in Dordrecht verplicht een wietpas te hebben. Burgemeester Brok van Dordrecht wil zo drugstoeristen buiten de deur houden.

Maar nu verplaatst het probleem zich weer een stapje verder. Veel Dordtenaren zien het niet zitten zich te laten registreren. En dus kiezen ze ervoor hun wiet ergens anders te halen. Bijvoorbeeld in Zwijndrecht.

'Niet blij met extra toeloop'
Xpresso is een niet-commerciële coffeeshop in Zwijndrecht, opgericht door de gemeente, om overlast te voorkomen. De shop had vorig week 2900 klanten, 20 procent meer dan normaal. “Wij zijn een coffeeshop puur voor de lokale bevolking.’, zegt Wouter van Egmond van Xpresso,”We zijn absoluut niet blij met die extra toeloop vanuit Dordrecht, we zijn daar helemaal niet op ingesteld!”

Overlast buurt
En ook de buurt merkt sinds 1 juli al verschil. “Het is echt wel drukker geworden. En dat zie je bijvoorbeeld aan de parkeeroverlast. Ik kom ’s avonds niet meer buiten, want ik erger me kapot!”, aldus een bewoner van het naastgelegen appartementencomplex.

Straathandel
Toch kan Xpresso de extra Dordtenaren niet weigeren. “Dat zou pure discriminatie zijn. Dus we proberen ze maar zo goed mogelijk te helpen en ze duidelijk te maken wat onze regels zijn.” Zelf ook de wietpas eerder invoeren zien ze bij Coffeeshop Xpresso toch niet zitten. “Het is een vreselijke maatregel. We krijgen straks weer straathandel en gedoe dealertjes. Nee ik voer hem liever niet in.”

Op 1 januari zal de coffeeshop er toch aan moeten geloven. Dan wordt de wietpas in heel Nederland verplicht.

Bron: rtvrijnmond

Lees meer over:

burgemeester brok wietpas
Deel dit bericht met je vrienden!