maandag 17 mei 2021

Alles over Dordrecht

NS station Dordrecht Zuid wordt halte boven Copernicusweg

5 juli 2012

DORDRECHT –  Dordrecht-Zuid wordt opgeheven en er komt een nieuw reizigersstation boven de Copernicusweg tussen Sterrenburg 1 en 2.

Dordrecht kreeg bijna veertig jaar geleden NS stion Zuid boven de verkeerstunnel tussen  Crabbehof en Sterrenburg. Burgemeester J.J. van der Lee mocht als conducteur optreden tijdens de eerste trein van Zuid naar Centraal.

De gemeente heeft inmiddels de raad meegedeeld dat Station Zuid wordt verplaatst naar de Copernicusweg. NS wil dat.

In het verleden was verplaatsing al aan de orde, toen PvdA voorman Piet C. Janse als wethouder nog aan het bewind was (1974-1994).Bewoners in Sterrenburg 2 hebben laten weten toch niet te zijn geinformeerd, bij het kopen van een huis, dat er een nieuw station voor de deur komt.

 

WIKIPEDIA heeft het nieuws al:

Station Dordrecht Zuid is een halte aan de spoorlijn van Breda / Roosendaal naar Rotterdam, gelegen tussen de stations Lage Zwaluwe en Dordrecht. Het station ligt tussen de stadswijken Zuidhoven, Crabbehof en Sterrenburg.

Niet ver ten zuiden van Station Dordrecht Zuid moest volgens de oorspronkelijke plannen van de gemeente Dordrecht op termijn een nieuw spoorwegstation verrijzen: Dordrecht Amstelwijck. Dit station moet de gelijknamige kantorenlocatie-in-ontwikkeling gaan bedienen, en eventueel het zuiden van de wijk Sterrenburg. In verband met de achterblijvende ontwikkeling van deze kantorenlocatie heeft de gemeente Dordrecht voorgesteld in plaats van Dordrecht Amstelwijck een nieuw station te bouwen bij de Copernicusweg wat station Zuid zou moeten vervangen.

 

 

 

Lees meer over:

copernicusweg dordrecht-zuid
Deel dit bericht met je vrienden!