dinsdag 2 maart 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht viert 19 juli geboortedag en Oudewater verjaardag

5 juli 2012

DORDRECHT -  Dordrecht viert de geboorte van Nederland op 19 juli. Het is dan 440 jaar geleden dat de Vrije Statenvergadering in het klooster van de Augustijnen werd geopend. De eetzaal van toen is nu de Statenzaal.

De uit Dordrecht afkomstige burgemeester van Oudewater, Peter Verhoeve, had vandaag ook een verjaardag op de kalender gezet en hij hoopt zo het collectief geheugen van die stad te vonden.

Oudewater viert verjaardag op 5 juli. U bent welkom

(04-07-2012)

Het Stadhuis van Oudewater"Laten we er voor zorgen dat 5 juli een onderdeel gaat vormen van het collectief geheugen van Oudewater." Zo duidt burgemeester Pieter Verhoeve de ‘verjaardag’ van de stad.

Stadsrechten

Oudewater verwierf waarschijnlijk op 5 juli 1265 stadsrechten. Die dag mag niet ongemerkt voorbijgaan, vindt Verhoeve. Hij ziet de viering van 5 juli dan ook als een mooie opstap naar de uitgebreide festiviteiten in 2015. Dan bestaat Oudewater 750 jaar. 

Donderdag 5 juli 11.00-11.45 uur

Bij een verjaardag hoort een feestje. Dat viert de jarige op donderdag 5 juli van 11.00 tot 11.45 uur met een kleine ceremonie in het stadhuis op de Visbrug. Als visite heeft de gemeente jonge inwoners uitgenodigd die op 5 juli jarig zijn. 

De gemeente nodigt nog meer gasten uit. In de Stichting Oudewater 750 jaar Stad, Toeristisch Informatie Punt (TIP), PROUD, de Geschiedkundige Vereniging Oudewater, Vrienden van Oudewater, Stichting Heksenwaag en Stichting De Baanschuur ziet Oudewater belangrijke ambassadeurs van de stad. Vertegenwoordigers van deze organisaties krijgen ook een lekkernij met koffie. Ook inwoners zijn van harte welkom.

Stadhuisklok

Speciaal voor deze gelegenheid zal de klok op het stadhuis worden geluid en houdt burgemeester Verhoeve een korte toespraak. Als het aan hem ligt krijgt de viering in 2013 en 2014 een vervolg.

Uw komst stellen wij in hoge mate op prijs. Donderdag 5 juli vanaf 11.00 uur in het raadzaal van het stadhuis, Visbrug 1 (ingang Kapellestraat).

 

Lees meer over:

verjaardag oudewater
Deel dit bericht met je vrienden!