maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Wantijpop 2012 nieuwe stijl

1 juli 2012 (door Paul Schrandt)

DORDRECHT - Zaterdag 31 juni vond voor de vijftiende keer het muziekfestijn Wantijpop plaats. Dit jaar voor het eerst georganiseerd door BOD Groep.

Voordat het festival nieuwe stijl plaatsvond, waren veel vaste bezoekers huiverig voor wat ze dit jaar konden verwachten. De lijst met huisregels op de website van het festival was enorm. Geen eten en drinken meer meenemen, geen honden toegelaten, kledingvoorschriften, een flyerverbod voor op en om het terrein, etcetera. Verder zou het  terrein hermetisch worden afgesloten en iedere bezoeker gecontroleerd op drank, drugs en wapens.

De mening van veel bezoekers veranderde echter tijdens het verloop van het festival. De sfeer was goed en van de aangekondigde regels was weinig te merken. Overal zaten mensen met honden, zag je zelf meegebracht eten en drinken en had iedereen het naar zijn of haar zin. Met uitzondering van de honderden meters gele hekken en de volop aanwezige beveiliging en politie, was er weinig verschil te merken met voorgaande jaren.

"We proberen het festival zo veel mogelijk een open karakter te geven," zegt coordinator beveiliging Rien Kaminski. Veel van de regels worden ons van hogerhand opgelegd bij de aanvraag voor de vergunning. We willen echter niet op alle zakken zout leggen. We willen de sfeer van de afgelopen jaren behouden. De bezoekers hebben een prima tijd en veel dingen regulieren zichzelf," aldus Kaminski.

De vijftiende editie van het festival, met acts als Di-rect, Go Back to the Zoo en Laura Vane and the Vipertones, trok erg veel bezoekers, die ondanks een korte hevige regenbui, massaal op het veld bleven. Erg positief was het aanwezige kinderdorp met leuke aktiviteiten en een mega poppenkast.
Overigens waren er volgens de bezoekers ook een aantal minpunten; de meest genoemden waren het ontbreken van een festivalmarkt en het te harde geluid. De lichtshow echter was geweldig en scoorde hoog.

Foto's: Paul Schrandt

Deel dit bericht met je vrienden!