zaterdag 28 november 2020

Alles over Dordrecht

Burgemeester Pieter Verhoeve weer landelijk in het nieuws

26 juni 2012

DORDRECHT - Er is veel aandacht in de landelijke dagbladen en andere media voor de komst morgen van Dordtenaar Pieter Verhoeve naar Oudewater als burgemeester. Vorige week heeft hij een gesprek gehad met minister Spies (binnenlandse zaken). Daarom gaf gisteren het ministerie een formeel persbericht uit, dat Verhoeve Dordrecht gaat verlaten voor Oudewater. Ook de Volkskrant geeft de jongste burgemeester van Nederland de aandacht. Een citaat:

Heb je zelf al plannen voor de invulling van je nieuwe baan?
'Ik vind het belangrijk om de gedeelde identiteit te stimuleren in de gemeente. Oudewater is een historische plek en de geschiedenis kan mensen binden. Aanstaande donderdag ga ik meteen met schoolkinderen naar de Goejanverwellesluis. Dat is de plek waar Wilhelmina van Pruisen ooit werd tegengehouden door Patriotten uit Gouda. Het is goed als kinderen de lokale geschiedenis leren.'   

Deel dit bericht met je vrienden!