zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Tweeduizend bezoekers op de Dag van Hoop in Dordrecht

24 juni 2012

DORDRECHT -  De Hoop in Dordrecht krijgt zeker op de jaarlijkse open dag bezoek van alle windstreken. Deze keer kwamen tweeduizend mensen op bezoek bij het dorp van de Hoop aan de provinciale weg in Dordrecht.

Bericht persbericht de Hoop

Home  / Nieuws

Dag van Hoop 2012 - Dag van Hoop 2012

Dag van Hoop trekt meer dan 2000 bezoekers

Ruim 2000 bezoekers  bezochten afgelopen zaterdag de ‘Dag van Hoop’ van De Hoop ggz in Dordrecht. Hoofdspreker evangeliste Gayle Claxton ging in haar toespraak in op het thema van de dag: ‘Nieuw leven… maar hoe?’ Naast veel samenzang en muziek, waren er lezingen, seminars, een markt en rondleidingen door de bedrijven van De Hoop.

“Jezus is gekomen om ons te redden en tot Gods kinderen te maken. Hij geeft je een nieuwe identiteit, ongeacht je verleden of daden”, aldus Gayle Claxton. “Je hoeft geen slaaf meer te zijn van zonde en verslaving, maar mag vanuit Zijn liefde een nieuw leven leiden.” Gayle Claxton is mede-oprichtster van Voice in the City, een internationale, interkerkelijke organisatie die hulp biedt aan mensen en kinderen in nood.

Teun Stortenbeker, voorzitter van de Raad van Bestuur van De Hoop ggz, sprak naar aanleiding van het thema met Wout, ex-cliënt van De Hoop. Wout: “Ik ben dertig  jaar verslaafd geweest. Methadonverstrekking was nog de enige optie voor mij, zeiden politie en hulpverlening. Maar bij De Hoop heb ik met vallen en opstaan geleerd een nieuw leven te leiden, samen met God. Vandaag de dag ben ik getrouwd en heb ik een vaste baan. Verandering is niet onmogelijk!”

De Dag van Hoop werd ’s avonds afgesloten met een concert van zanger Gerald Troost. Tijdens dit concert ging ook evangelist Arjan Baan in op het thema van de dag. Hij omschreef drie sleutels tot een nieuw leven: een eerlijke erkenning van je problemen, het herkennen en afleggen van leugens en het vertrouwen op God in plaats van mensen. Ruim 1200 mensen maakten het concert en de toespraak mee.

De foto’s van de Dag van Hoop 2012 zijn te zien op: http://media.dehoop.org/dagvanhoop2012.

Deel dit bericht met je vrienden!