woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Verschillen verenigd

23 juni 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Tijdens de Culturele Kom en Ontmoet Markt werden verschillende culturen verenigd. In het wijkcentrum De Koloriet aan de Jacob Marisstraat 70 was het een feest die zaterdag 23 juni, van 11.00 tot 16.00. Iedereen kon hier van alles op cultureel gebied, zien, proeven en beleven.

Jong en oud van alle culturen vormden hier een gezellig gemengd gezelschap.
 
'Omdat ik het leuk vind om verschillende culturen te verbinden met elkaar', sprak Vicky Marchena. De initiatiefneemster van deze culturele markt. Samen met Toon Ooyen (de beheerder van De Koloriet) en Giselle Servania (van kinderwerk) en vele vrijwilligers werd dit feest tot een groot succes gemaakt.'Ik had wel gehoopt op wat meer toeloop', zegt Toon een beetje teleurgesteld. Maar het weer was goed en zo ook de sfeer.
 
Voor de kleintjes
Voor de jonge bewoners van Oud Krispijn was er ook veel te beleven. Met verschillende spelletjes en activiteiten hadden zij het duidelijk prima naar hun zin. 
 
Muziek
De muziek was ook multicultureel. Zo was er een Brassband, een Somalische zanger en DJ Ken die met zijn verscheidenheid aan muziek de middag opluisterde.
 
De markt
Verschillende kramen hadden een grote variatie uit de diversiteit van    
nationaliteiten in Oud Krispijn. Van sieraden en andere snuisterijen, tot specifieke lekkernijen. Nederlandse, Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse, Irakese, Afghaanse en Somalische hapjes waren hier te vinden.
 
Tekst en foto's Dawn Eve van Norden
 

Lees meer over:

koloriet ontmoet markt
Deel dit bericht met je vrienden!