Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Stichting wezenlijk stopt met individuele begeleiding voor haar doelgroep

22 juni 2012

DORDRECHT - Stichting Wezenlijk stopt per 1 juli 2012 met de vrijwillige dienstverlening aan deelnemers in de vorm van individuele begeleiding in de richting van kunst en cultuur.

Twee jaar lang zijn er deelnemers van Stichting Wezenlijk individueel begeleidt, om te leren omgaan met hun probleem door middel van verschillende kunstdisciplines met als doel het versterken in hun eigen kracht.

De deelnemers kregen door middel van verschillende kunstdisciplines hun zelfvertrouwen (terug), doordat ze gingen focussen op waar ze goed in zijn of willen zijn.

Gedurende de begeleiding kregen ze complimenten die tot beter presteren, maar zelfs ook tot schrijfster of professionele danseres leidde.

De persoonlijke groei die de deelnemers na de begeleiding waarnamen was  zeer groot en positief.

Maar waarom stopt de Stichting hiermee als het zo goed gaat?

‘Helaas zijn de donaties het afgelopen jaar tot een minimum gedaald. Hoewel wij bereid zijn zelfs het onmogelijke op vrijwilligersbasis te doen voor onze doelgroep, zijn we helaas afhankelijk van deze bijdragen om onze deelnemers begeleiden met behulp van kunst en cultuur’, aldus de voorzitter van Stichting Wezenlijk.

Wij hebben twee jaar lang met passie en met de (financiële) hulp van de sponsors en donaties gewerkt, maar de economische crisis trof indirect ook ons. Daarom zijn wij  genoodzaakt om ons concept om te buigen tot een haalbaar doel.

Vanaf 1 september 2012 zullen wij groepsbegeleiding verzorgen in de vorm van workshops, projecten en lezingen voor jong en oud. Deze activiteiten zullen veelal plaatsvinden op de eigen locatie van de Stichting in hartje centrum van Dordrecht.

De kleine bijdrage die wij daarvoor vragen zal voor maatschappelijke projecten of andere goede doelen gebruikt worden. Op die manier zal een kringloop ontstaan die voor iedereen ten goede zal komen, zodat Stichting Wezenlijk haar visie, missie en doel kan verwezenlijken om daarmee een bijdrage te leveren aan een prettige samenleving.

Als een voorproefje op de nieuwe activiteiten staat Stichting Wezenlijk met een workshop ‘Zumba Belly Dance’ op het Zomerparkfestival dat op 1 juli aanstaande in het Wielwijkpark in Dordrecht gehouden wordt. Zumba Belly Dance wordt door jong en oud ervaren als een ontdekkingsreis van bewegen en plezier maken.

Deel dit bericht met je vrienden!