dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Muziekwerk van Dordtenaar Arie J. Keijzer klinkt 12 juli in Dom van Bremen

22 juni 2012

DORDRECHT – Muziekgrootmeester Arie J. Keizer componeerde een zesde symfonie, opgedragen aan zijn vrouw Tini die in 2010 overleed. Het bijzondere werk zal ten gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag voor de eerste keer worden gespeeld in de Dom van Bremen. Jolanda Zwoferink zal het uitvoeren. Op 19 juli volgt  de uitvoering van dit muziekwerk in de Oude Kerk in Delft.

Ds. Jan Belder zet hiermee in het kerkblad Kerk op Dordt de Dordtse organist Arie J. Keizer nog eens in het zonnetje. Alhoewel Keyzer benadrukt dat zijn leven in dienst van de kerkmuziek alleen maar genade is en niet om ermee te pronken, beschrijft Jan Belder hem ook heel persoonlijk. De man, die tussen 1976 en 1997 hoofdorganist was van de Grote Kerk en Augustijnenkerk in Dordrecht, mag in het najaar nog meer festiviteiten verwachten. Zo is er 22 september een Arie J. Keijzerdag in Brielle.  In het najaar komt ook een CD van hem uit, waarbij hij het Kamorgel bespeeld van de Grote kerk in Dordrecht.

 

Arie J. Keyzer compenseerde meer dan honderd werkstukken.  Hij geniet in het land een grote bekendheid en mag ook een Dordtse componist worden genoemd. Kors Monster, ook een componist van Dordtse bodem, kreeg na zijn overlijden een pad als straatnaam. Arie J. Keijzer hoort, zeker voor zijn fans in binnen en buitenland, ook tot een bijzondere groep, die een plek verdient in het collectief geheugen van Dordrecht.

(meer over Arie J. Keijzer in Kerk op Dordt, verkrijgbaar bij drukkerij RAD)

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!