zaterdag 27 februari 2021

Alles over Dordrecht

RK kerk stopt na bijna dertig jaar in de Stadspolders

18 juni 2012

DORDRECHT – Na bijna dertig jaar zal in de wijk Stadspolders de slotviering zijn van de Rooms Katholieke kerk.. In Dordrecht wordt zo het aantal liturgische plaatsen tot drie teruggebracht. Het doel is dat er uiteindelijk nog maar op twee plekken in Dordrecht een mis zal worden gehouden. 

Aanstaande zondag begint in gebouw de Bron aan het Dudokerf om 12 uur de laatste viering.  Afgelopen weekeinde was ook de laatste viering met Karmelieten in Crabbehof.

In het verleden waren,met RK ziekenhuis en de kapel in Jeugdstad meegerekend, negen plekken in de stad voor RK vieringen, die openbaar waren. De Hoeksteen in Sterrenburg en OlV kerk Krispijn (die tijdelijk nog doorging in de Buitenwacht) waren de twee vorige sluitingen.

De Antoniuskerk in de binnenstad wordt gezien als de hoofdkerk. In Dubbeldam beschikt de RK-kerk nog over een gebedsruimte en naast het klooster in Crabbehof is de Verrezen Christus kerk.

 

Lees meer over:

de bron Stadspolders
Deel dit bericht met je vrienden!