zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Extra maatregelen tegen overlast vrachtwagens

15 juni 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht neemt de komende maanden extra maatregelen tegen de overlast door fout geparkeerde vrachtwagens op de bedrijventerreinen Dordtse Kil I, II en Amstelwijck West. De maatregelen zijn tot stand gekomen in overleg met de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Drechtsteden, de Dordtse Ondernemersvereniging en Werkgevers Drechtsteden. Woensdag 13 juni heeft wethouder Jasper Mos de aftrap gegeven voor deze maatregelen.

Uit schouwrondes komt steeds vaker naar voor dat fout geparkeerde vrachtwagens overlast veroorzaken. De fout geparkeerde vrachtwagens veroorzaken tevens schade aan parkeer- en groenstroken. En door de vervuiling die achterblijft op straat verloedert het gebied. Dit alles heeft een negatief effect op de beeldvorming en staat haaks op de wens van ondernemers, bedrijvenverenigingen en de gemeente om Dordtse Kil I, II en Amstelwijck West verder te ontwikkelen tot kwalitatief goede en aantrekkelijke bedrijventerreinen. Op verzoek van de ondernemers neemt de gemeente nu maatregelen.

Acties 
De toezichthouders van de gemeente gaan in samenwerking met de politie en de ANVD extra aandacht besteden aan de fout geparkeerde vrachtwagens. Er wordt gestart met het informeren van chauffeurs. Daarna volgt een  waarschuwingsperiode en uiteindelijk worden boetes uitgedeeld. Voor de zomervakantie is de extra inzet zichtbaar op straat.

Tijdens de acties delen de toezichthouders, politie en ANVD flyers uit aan de chauffeurs van fout geparkeerde vrachtwagens.

Onderzoek naar een bewaakte truckparking 
Naast de maatregelen tegen de overlast onderzoekt de gemeente de mogelijkheden voor een bewaakte truckparking. Hierbij wordt nadrukkelijk de markt betrokken om te komen tot een haalbaar plan.

Evaluatie 
De effecten van de extra inzet worden in september 2012 geëvalueerd. Hierbij worden natuurlijk de ondernemers en de bedrijvenverenigingen bij betrokken. Na de evaluatie bepaalt de gemeente Dordrecht of er aanvullende maatregelen nodig zijn.

Meer informatie 
Meer informatie over de maatregelen en over parkeerplaatsen voor grote voertuigen is te vinden op de website www.dordrecht.nl/parkeren.

Deel dit bericht met je vrienden!