woensdag 8 december 2021

Alles over Dordrecht

Feestelijke heropening Romboutslaan

12 juni 2012

DORDRECHT -  Op donderdag 14 juni 2012 vindt de feestelijke (her)opening van de woonlocatie Syndion Romboutslaan 30 plaats, vroeger bekend onder de naam Drechtstreek. In het gebouw heeft Trivire 12 moderne wooneenheden gerealiseerd voor cliënten van Syndion, die er begeleid wonen. Hiertoe is vanaf maart 2011 een ingrijpende hoogrenovatie uitgevoerd.

De cliënten van Syndion Romboutslaan - die tijdens de renovatie in De Lus in Zwijndrecht zijn ondergebracht - delen aan de Romboutslaan een lichte en gezellige gemeenschappelijke ruimte met keuken en terras. Hun begeleiders hebben een eigen werk- en verblijfsruimte.
De nieuwe wooneenheden zijn veel ruimer dan de vroegere, kleine, kamers. Het gebouw voldoet na de hoogwaardige renovatie weer geheel aan de eisen van deze tijd, zodat cliënten en begeleiders er comfortabel kunnen wonen en werken. Ook de buitenkant van het gebouw is ingrijpend veranderd: het heeft nu een warme, mediterrane uitstraling.

Trivire en Syndion
Syndion huurt het gebouw van Trivire. Deze woningcorporatie biedt in meerdere complexen huisvesting aan kwetsbare doelgroepen. Trivire is er voor iedereen, maar neemt in het bijzonder verantwoordelijkheid voor kwetsbare doelgroepen, waaronder ook ouderen, mensen met lagere inkomens en starters. Syndion biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een beperking en doet dat deskundig en betrokken, gericht op kwaliteit van leven en gelijkwaardig burgerschap.
 
Feestelijke (her)opening
Dankzij de prettige samenwerking én de enorme inzet van architectenbureau Neiteler + Sluis Architecten en aannemer Pullen BV (Arcis Bouwgroep) is de renovatie succesvol verlopen. Alle betrokken partijen markeren dit op 14 juni met een openingsfeest, waarbij niet alleen de betrokken professionals, maar ook en vooral de cliënten en hun familieleden uitgenodigd zijn. Wim van der Linden, Voorzitter Raad van Bestuur van Trivire, en Joke de Haan, regiomanager van Syndion, spreken tijdens de opening. Daarna volgt een optreden van de Dordtse zanger Danny Ebbers.

Deel dit bericht met je vrienden!