zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

SC Emma promoveert eindelijk naar 4e klasse

29 mei 2012 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - SC Emma kan weer lachen: Sc Emma promoveert na enkele moeilijke jaren naar vierde klasse.
Scoreverloop: 22. Rachid Zaha 1-0; 48. Haci Karasahin (strafschop) 1-1; 56. Haci Karasahin (strafschop) 1-2

Eindelijk weer lachende gezichten bij SC Emma. De Dordte club die de voorbije jaren was afgegleden naar de kelder van het zondagvoetbal is terug in de vierde klasse. Twee pogingen om kampioen te worden mislukten. Maar gisteren werd in Breda PCP in een zenuwslopende nacompetitiefinale bedwongen, waarna de champagne eindelijk ontkurkt kon worden.

Drijfnat van de champagne en een paar emmers water stond SC Emma-trainer Hoessin Jouhri een half uurtje na de gewonnen nacompetitiefinale tegen PCP glunderend naar zijn mannen te kijken. ,,Ik heb uit bijgeloof mijn oude kleren thuis gelaten. Twee keer had ik dat met het oog op een nat kampioensfeestje gedaan, maar twee keer werden we geen kampioen. Nu ben ik zeiknat. Ja, dit is mijn netste kloffie. De kleren waar ik normaal ook mee ga stappen. Maar het geeft niet. We hebben ons doel bereikt. We zijn vierdeklasser.’’

Het was kantje boord geweest. SC Emma maakte in Breda een valse start en leverde een dramatisch slechte eerste helft af. De Dordtenaren mochten van geluk spreken dat de gastheren, die het moesten stellen zonder hun geschorste en naar LONGA vertrekkende topschutter Mustapha Houba, slechts één kans hadden verzilverd. ,,We waren met name in de eerste twintig minuten erg nerveus,’’ aldus Jouhri. Te vaak gingen de jonge aanvallers van SC Emma voor eigen succes en evenzo vaak leverden zij de bal in bij hun tegenstander. Balverlies van Royston Wawoe leidde uiteindelijk tot de verdiende 1-0 van Rachid Zaha.

Na rust kwam SC Emma goed uit de startblokken en werden de aanvallen gevaarlijker en kreeg PCP doelman Jayerson Ferreira de Silva eindelijk werk. Emma had echter wel de hulp nodig van de uiterst zwak leidende scheidsrechter Turan Akturan uit Den Bosch die de Dordtenaren drie minuten na de thee een strafschop gaf na een onopzettelijke en uiterst ongelukkige handsbal van Outmane Houba. Haci Karasahin benutte uiterst koel het onverwachte buitenkansje. Acht minuten later mocht dezelfde Karasahin opnieuw vanaf elf meter aanleggen. Nu na een lichte overtreding binnen de beruchte lijnen tegen Wawoe. Opnieuw maakte Karasahin geen fout en had Emma binnen een kwartier de 1-0 achterstand omgebogen in een veilige1-2 voorsprong. Immers had Emma aan een gelijkspel genoeg om te promoveren.

Emma vergat evenwel het karwei in de wedstrijd die qua sfeer binnen de lijnen steeds broeieriger werd, af te maken. De 45-jarige doelman van SC Emma Edwin Riet, bezig aan zijn allerlaatste wedstrijd op het hoogste niveau, haalde in de slotminuut met een katachtige reactie een inzet van Mohamed Sellami uit het doel. ,,Gaat die bal er in, laat die scheidsrechter zeker nog vijf minuten doorspelen. Nu floot hij bijna direct af,’’ aldus een uitgelaten Riet. Oud-doelman van SC Emma, Lawerence Kuys die dit seizoen in de achterste lijn te vinden was, stopt er ook mee. ,,Ik ben bijna 36 jaar en alles doet zeer. Ik vind het goed zo. En zo afscheid nemen is het mooiste dat er is.’’

,,Voor de ontwikkeling van deze jonge ploeg en voor de club is promotie naar de vierde klasse enorm belangrijk,’’ aldus Jouhri, die voor één van zijn vele jongelingen Mustafa Akdeniz een extra complimentje had. ,,Hij heeft hun gevaarlijkste speler, Nouredine Zaha, helemaal uit de wedstrijd gespeeld. We kunnen feesten, eindelijk.’’

Opstelling PCP: Ferreira de Silva; Assarraj, Houba, Sari, Boyraz; Rachid Zaha, Van Gommeren (46. Aitihda, Knuit; Sellami, Nouredine Zaha, Mandic (60. Avci).

SC Emma: Riet; Akendiz, Kuys, Keskinkilie, Hoogeveen; Uysal, Wawooe, Caliskan; Zimmerman, Haci Karasahin, Sadik Karasahin.

Bijzonderheden: Bij SC Emma haakte Remco Nagle huilend af in de warming up. Geel was er voor Lawrence Kuys (SC Emma) en Outmana Houba, Iriza Sari, Martien Knuit (allen PCP).

Zie ook:

Lees meer over:

voetbal sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!