zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

Actie voor Zuid-Holland zonder ernstige verkeersslachtoffers

25 mei 2012 (door Hans Huisman)

DRECHTSTEDEN - Met de ondertekening van het Manifest “Ieder slachtoffer is er 1 teveel. Maak van de Nul een Punt (MVD01.)” hebben acht Zuid-Hollandse bestuurders zich gisteren verbonden aan het ambassadeurschap voor verkeersveiligheid.

Jeroen Gebben (wethouder Barendrecht), ambassadeur namens de stadsregio Rotterdam, Bram Meijer (wethouder Westland), namens het Stadsgewest Haaglanden, Kees van Velzen (wethouder Alphen aan den Rijn) vanuit Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Holland Rijnland,  Wendy Ruwhof (Gouda) vanuit RPV Midden-Holland, Erik Jonker (wethouder Graafstroom) vanuit RPV Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Johan van Buuren (wethouder Oud-Beijerland) vanuit RPV Hoeksche Waard, Wilco Scheurwater (wethouder Papendrecht, zie foto) vanuit RPV Drechtsteden en Bert Tuk (wethouder Goedereede) vanuit RPV Goeree Overflakkee spraken zich in Theater Het Kruispunt (Barendrecht) uit voor het samen werken aan een Zuid-Holland zonder ernstige verkeersslachtoffers.

Jaarlijks vallen in Zuid-Holland zo’n 1100 ziekenhuisgewonden en ruim 80 doden door verkeersongevallen. Een menselijk drama, dat veel maatschappelijke schade met zich brengt.
De acht ambassadeurs gaan de komende maanden op pad om organisaties, andere bestuurders en individuele weggebruikers op allerlei manieren op te roepen mee te werken aan de missie “MVD01. “(Maak van de Nul een Punt). Iedere ambassadeur zal persoonlijke accenten leggen bij de invulling aan het ambassadeurschap. Papendrechts wethouder Scheurwater:  ‘Ik ga in eerste instantie een les verkeersveiligheid op scholen geven om bij kinderen onder de aandacht te brengen dat je ook zelf veel kunt doen aan je eigen (verkeers)veiligheid. Verder wil ik het volgen van maatschappelijke stages bij de verkeerspolitie stimuleren.’

Het aanstellen en faciliteren van de ambassadeurs is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH). Het staat niet op zichzelf: In steeds meer provincies en regio’s is “Nul verkeersslachtoffers” in enigerlei vorm de nieuwe ambitie. Na Zeeland en Limburg hebben ook Noord-Brabant en Overijssel zich eraan verbonden. In enkele provincies zijn bestuurlijke ambassadeurs actief.
De ambassadeurs hebben van het ROV-ZH een toolkit meegekregen met middelen om hun werk te kunnen uitvoeren.

Op de foto 6 van de 8 bestuurders bij de ondertekening.

Voor meer informatie website www.rovzh.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!