vrijdag 27 november 2020

Alles over Dordrecht

Jongste burgemeester uit Dordrecht weegt 77 kg in heksenmuseum van Oudewater

24 mei 2012

DORDRECHT - Het historische Heksenmuseum van Oudewater heeft vandaag de beoogde burgemeester Pieter Verhoeve al gewogen. Hij weegt 77 kg en kwam positief door de keuring heen in het museum.

RTV Utrecht zond deze eerste PR voor cultureel erfgoed van de jongste burgemeester van Nederland uit.  Verhoeve heeft niet alleen een bestuurlijke opleiding gehad, maar studeerde ook geschiedenis. In Dordrecht was hij dan ook betrokken bij het Platform Stedelijke Herdenking en droeg mee de herdenkingsdienst op 4 mei voor de dodenherdenking.

RTV Rijnmond en RTV Utrecht brachten het nieuws prominent van de Dordtenaar die eerste burger wordt in een oud-Hollandse stad met in 2015 al 750 jaar stadsrechten. Het RD publiceerde vandaag een vraaggesprek met hem. Het ND en AD/DD volgen morgen.

Pieter Verhoeve kreeg van verschillende (politieke) kanten in Dordrecht gelukwensen en complimenten. Het meest markante is dat hij lid is van de SGP.

Stephan Bol van het Nederlands Dagblad brengt morgen op binnenland een gesprek met enkele citaten:

ND: In Dordrecht was u naast uw politieke betrokkenheid bij de lokale ChristenUnie-SGP-fractie ook actief in de historische vereniging, u geeft geschiedenisles op Driestar Educatief en u leidde mensen rond in de grote kerk. Was dat reden te solliciteren bij een gemeente als Oudewater?

'Geschiedenis bindt mensen, het geeft een plaats identiteit en aantrekkingskracht. Oudewater is een stad met een rijke historie en een enorme uitstraling. Ik heb daarom bewust op deze burgemeestersvacature gereageerd.' Aldus Verhoeve en meer in het ND.

Het Reformatorisch dagblad (RD) vroeg waarom Verhoeve de publieke zaak wil dienen:

Maar wat drijft u ten diepste om te stoppen als advocaat?

„Al van jongs af aan voel ik me erg betrokken bij de publieke zaak. Mijn vader was SGP-fractievoorzitter in de gemeente Graafstroom. Vanaf mijn twaalfde zat ik op de publieke tribune. Ik ben bestuurslid geweest van de SGP-jongeren en momenteel ben ik actief als burgerraadslid van de CU/SGP-fractie in Dordrecht,” aldus het RD.

Piet de Meer van de weekkrant Stem van Dordt, die volgende week woensdag afscheid neemt van Pieter Verhoeve als columnist, noteert nog de rol van burgemeester Arno Brok, die in Pieter een burgemeester zag.

Verhoeve daarover:

Eigenlijk was het burgemeester Arno Brok die mij hierop wees.
Kort na zijn installatie in Dordrecht zei hij tegen mij: jij moet burgemeester worden. Dat is echt iets voor jou. Nou, blijkbaar had hij een vooruitziende blik”, zegt Verhoeve in het pittoreske Oudewater. Op het gezellige en centrale Marktplein in Oudewater komen inwoners hem de hand schudden om kennis te maken. Pieter Verhoeve laat alles op zich afkomen. Ook de vele interviews vanuit het Groene Hart, want Oudewater ligt ingeklemd tussen Gouda en Utrecht", aldus Piet de Meer voor de Stem vanuit Oudewater.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!