donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Doe mee met gedichtenwedstrijd Lichaam en Geest

21 mei 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Op 6, 7, 8, 19, 20 en 22 september spelen Muziektheater Hollands Diep en VOCAALLAB de voorstelling 'Lijfmotetten' op het Bies! Theaterfestival en het Bachfestival Dordrecht. Een voorstelling gebaseerd op motetten van Bach, met als thema de relatie tussen lichaam en geest. Een thema dat tevens een enorme inspiratiebron kan zijn bij het schrijven van gedichten. 

Muziektheater Hollands Diep schrijft daarom een gedichtenwedstrijd uit, en u kunt uw gedicht insturen. Het maakt niet uit of u een professioneel dichter of een hobbydichter bent, zolang u maar dicht binnen het thema lichaam en geest. Als u vóór 15 juli uw gedicht mailt naar pr@hldiep.nl, wordt uw gedicht beoordeeld door een jury bestaand uit Marieke van Leeuwen (stadsdichteres Dordrecht/tekstschrijfster van de voorstelling), Kristien Jansen (dichteres/zakelijk leidster Bachfestival), Mieke van der Ven (publiciteitsmedewerkster Muziektheater Hollands Diep) en Nico ter Linden (auteur, emeritus predikant o.a. van de Westerkerk in Amsterdam).

Wat zijn de prijzen?
Ieder ingezonden gedicht wordt gepubliceerd in een losse bijlage bij het programma. 
Voor de tien beste gedichten zijn er kortingskaarten voor de voorstelling en plaatsing van het gedicht op de website van Muziektheater Hollands Diep. 
Voor de winnaar: plaatsing met naam en toenaam op het programma van de voorstelling, voordracht van het gedicht bij de voorstellingen (zo mogelijk door de schrijver zelf). Twee vrijkaarten voor de voorstelling. 

De winnaars krijgen vóór 1 september bericht. Meer informatie over de voorstelling en Muziektheater Hollands Diep vindt u op www.muziektheaterhollandsdiep.nl

 
Deel dit bericht met je vrienden!