Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

VVD Dordrecht zet kanttekeningen bij steun aan voedselbank

19 mei 2012

DORDRECHT -Zelf AD Dordtenaar tekenaar Ron van Maaren neemt VVD-raadslid Joanneke van Benthem en haar partner Cees den Bakker onder vuur vandaag in de krant. Inzet is de discussie of de gemeente wel of geen rol zou hebben bij de voedselbank. Via twitter laat Den Bakker weten de krant hebben opgezegd.CCD-fractielid John van der Net twittert:

John van der Net @JohnvdNetVVD

@CeesdenBakker VVD bashen is in bij sommige "journalisten". Onder de gordel en persoonlijk! Slecht voor Dordt!

Gelet op eerdere informatie over de discussie hierbij de tekst van de VVD site:

Tekst VVD raadslid Joanneke van Benthem

Op 15 mei jl. heeft de Gemeenteraad een motie aangekomen om de Dordtse voedselbank te ondersteunen. De fractie van de VVD heeft principieel tegen deze motie gestemd. Alhoewel de voedselbank een goed en prijzenswaardig particulier initiatief is, is het voor de VVD onaanvaardbaar dat de overheid hierin betrokken raakt. Het verstrekken van voedsel is geen taak van de overheid. De VVD is van mening dat de overheid alles op alles moet zetten om mensen in moeilijke situaties weer financieel op de rails te krijgen. Voedselverstrekking is echter symptoombestrijding, terwijl de inzet van de overheid er op gericht moet zijn om mensen weer aan het werk te krijgen zodat ze zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Mensen bevestigen in hun afhankelijke situatie door symptoombestrijding helpt ze niet om weer aan de slag te gaan.

De VVD krijgt vanuit andere politieke partijen wel eens het verwijt dat dit een harde opstelling is. Toch bleek tijdens de vergadering van de gemeenteraad dat veel partijen de gezichtspunten van de VVD steunen, maar uiteindelijk angstig zijn om dit op het oog sympathieke voorstel niet te steunen. Als kerken, serviceclubs, bedrijven en vrijwilligers het initiatief nemen om medeburgers te ondersteunen is dat een lovenswaardig particulier initiatief. De VVD vindt dat dit vooral particulier moet blijven. Als overheid moeten we er voor waken in dit initiatief partij te worden. De gemeente heeft diverse regelingen, zoals bijstand en bijzondere bijstand, om mensen in moeilijke situatie te ondersteunen. Er is ook een minimabeleid om mensen die dat nodig hebben te begeleiden en op weg te helpen. Met hulp van de overheid wordt deze mensen ook geleerd welke prioriteiten belangrijk zijn in het leven. Al deze maatregelen hebben de volledige steun van de VVD, zoals ook uit het verkiezingsprogramma blijkt. Maar uiteindelijk moeten mensen zelf weer zelf verantwoordelijkheid nemen om hun eigen leven op orde te krijgen. Vandaar onze tegenstem.

Zie ook:

Lees meer over:

VVD Voedselbank
Deel dit bericht met je vrienden!