donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Medevac: Binnenvaartschipper met hartklachten

16 mei 2012 (door Liesanne)

DORDRECHT - Rond 7:00 uur 15 mei werd de bemanning van de KNRM in Dordrecht gealarmeerd voor een medische evacuatie op de Amer. Een binnenvaartschipper had hevige pijn op de borst en voelde zich niet goed worden.
Het lukte de schipper nog om zijn schip in Lage Zwaluwe af te meren en de hulpdiensten te waarschuwen.

De bemanning van reddingboot KBW 1910 is aan boord van het binnenvaartschip direct gestart met eerste hulp. Er werd geconstateerd dat de man hartklachten had. Nadat de schipper extra zuurstof kreeg van de reddingbootbemanning voelde hij zich iets beter.

De schipper is met een ambulance van de regio Midden - West Brabant overgebracht naar het ziekenhuis in Breda ter observatie.

Samen met patrouillevaartuig RWS 71 van Rijkswaterstaat is gecheckt of het binnenvaartschip goed lag afgemeerd om schade aan het schip te voorkomen. Na de controle voer de reddingboot terug naar het reddingstation.

Zie ook: http://www.knrm.nl/dordrecht 

Lees meer over:

evacuatie knrm
Deel dit bericht met je vrienden!