donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Week van gezond eten en bewegen bij kinderopvang Bambino

15 mei 2012

DORDRECHT - Kinderopvang Bambino in Dordrecht heeft van 7 tot 11 mei een Week van gezond eten en bewegen gehouden op al haar locaties. Aanleiding hiervoor was de introductie van een nieuw voedingsbeleid bij Bambino. 

Bambino sloot met de Week van gezond eten en bewegen aan bij de Campagne “Doe ff Gezond” in de regio Dordrecht. Deze campagne richt zich op verschillende wijken in Dordrecht waar veel kinderen en jongeren met overgewicht te maken hebben. Tijdens de themaweek speelden kinderen ondermeer winkeltje met echte voedselverpakkingen en konden ze een (boterham)smeerdiploma halen. Daarnaast deden de kinderen binnen en buiten mee aan allerlei kring- en dansspelletjes.
 
Onlangs is ook met een diëtist van thuiszorgorganisatie Aafje gekeken naar het voedingsbeleid van Bambino. Een leidinggevende bij Bambino hierover: ”Eigenlijk is ons voedingsbeleid al heel goed. We willen echter heel bewust en kritisch omgaan met voedingsgewoonten die algemeen aanvaard zijn, maar niet altijd gezond. Smeerkaas wordt bijvoorbeeld gezien als gezond broodbeleg. Smeerkaas bevat echter veel zout en mag daarom niet te veel gegeven worden. Ook willen we tussendoortjes geven die gezonder zijn".

Lees meer over:

kinderopvang bambino
Deel dit bericht met je vrienden!