Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Wedstrijd Drechtsteden toekomst

1 mei 2012 (door Liesanne)

DRECHTSTEDEN - Onder de titel DRECHTSTEDEN TOEKOMST wordt een gedichten- verhalen- en fotowedstrijd georganiseerd waar alle inwoners van de Drechtsteden aan mee kunnen doen. Hoe ziet de toekomst er in de Drechtsteden over vijf, vijfentwintig of honderd jaar uit? Hoe ziet een gemeente, een straat of een school er dan uit? Wat voor mensen wonen er, wat voor kleren dragen ze, hoe gaan ze met elkaar om, in wat voor huizen wonen ze en hoe verdienen ze hun brood? Of hoe gaat het met iemand persoonlijk? Inwoners van de Drechtsteden worden opgeroepen hierover een gedicht (maximaal 25 regels), een kort verhaal (fictie of non-fictie, maximaal 1000 woorden) of een (bewerkte) foto te maken. Het kan overal over gaan, zo lang het maar over de toekomst in de Drechtsteden gaat.

Wat is er te winnen?
Een deskundige jury beoordeelt alle inzendingen. Er zijn drie leeftijdsgroepen: t/m 12 jaar, 13 t/m 21 jaar en 22 jaar en ouder. Voor elke leeftijdscategorie is er een 1e prijs van € 250, een 2e prijs van €150 en een 3e prijs van €100. De beste gedichten, verhalen en foto’s komen in een boekje dat later in 2012 verschijnt.

Meedoen?
Men kan meedoen door het gedicht, verhaal of (bewerkte) foto uiterlijk zondag 16 september 2012 te sturen naar info@drechtstedenkijkt.nl of naar Drechtsteden Toekomst, Broekmolenweg 16, 2289 BE Rijswijk met vermelding van naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en leeftijd. Elke deelnemer mag maximaal twee gedichten, verhalen of foto’s insturen. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op zondag 30 september om 14.00 uur in Jeugdcentrum Interval, Lange Tiendweg 8a in Papendrecht. Meer informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op de website www.drechtstedenkijkt.nl

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Kunstgebouw, de provinciale organisatie voor kunst en cultuur in Zuid-Holland in samenwerking met de Weekkrant.nl. Het wordt financieel mogelijk gemaakt door de Drechtsteden en de provincie Zuid-Holland.

Deel dit bericht met je vrienden!