zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Bevrijdingsconcert Dordrecht opmaat naar nieuwe traditie

1 mei 2012

 DORDRECHT –  Het Dordtse Oranjedagcomité komt met een bevrijdingsconcert op zaterdagavond  5 mei in vanaf 20 uur de Wilhelminakerk.  Voorzitter Henk Bax hoopt  een nieuwe traditie in Dordrecht op te bouwen.  

In de regel waren er altijd wel activiteiten op 4 mei, maar werd soms niet geprogrammeerd op 5 mei.

De twee dagen zijn wel een combinatie, want ook volgens de lijn van het nationaal comité horen herdenken en vieren bij elkaar.

Als Bevrijdingsdag 5 mei in 2015 voor iedereen weer eens een vrije dag is in Dordrecht, is het goed op weg daaraan de combinatie 4 en 5 mei nieuwe inhoud te geven. 

Hans Berrevoets, voorzitter van het Platform Stedelijke Herdenking, steunt Henk Bax en heeft de gemeente al de suggestie gedaan om 5 mei in 2015 als de ontmoetingsdag voor verbindingen uit te roepen.  Zo zou in vrijheid heel de stad kleurrijk feest kunnen vieren. 

Hij is blij dat herdenken en vieren op 4 m ei weer kan beginnen met een herdenkingsdienst, waarvoor de christelijk gereformeerde kerk Dordrecht/Centrum de ruimte geeft.

Berrevoets: ,,4 en 5 mei is een combinatie:  Eenheid in verbondenheid en gelijk samen zijn in verscheidenheid. Zo kan je elkaar leren kennen,  over grenzen heen. “

Op de gemeentepagina's in de Stem van Dordt zal morgen uitgebreid worden verteld wanneer en waar er op 4 en 5 mei activiteiten in Dordrecht zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!