woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht loopt play-offs mis na verlies tegen Helmond

28 april 2012 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - FC Dordrecht is er op vrijdag 27 april niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de play-offs. De ploeg van interim-trainer Virgil Breetveld verloor met 2-1 bij Helmond Sport en door de zege van MVV Maastricht en het gelijke spel van Go Ahead Eagles eindigen de Schapenkoppen als tiende in de eerste divisie.

De eerste helft in Brabant was heel matig. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Zarko Grabovac en na die openingstreffer gebeurde er weinig noemenswaardigs. De Dordtenaren creëerden geen kansen voor rust, terwijl de thuisploeg - al zeker van nacompetitievoetbal – niet voluit speelde. Pal voor rust was Helmond Sport nog dichtbij een tweede doelpunt, maar ditmaal miste doelpuntenmaker Grabovac.

Na rust kreeg een beter FC Dordrecht, dat doelpunten nodig had om zeker te zijn van nacompetitievoetbal, wel snel een paar mogelijkheden. Nick Coster voerde zijn actie te ver door en Cecilio Lopes kon keeper Bjorn Sengier niet verontrusten. Een vrije trap van Johan Versluis werd ook door de doelman onschadelijk gemaakt.

De gelijkmaker viel even later alsnog. Josimar Lima zorgde voor opluchting bij de Dordtenaren door binnen te koppen: 1-1. Na de gelijkmaker miste Santy Hulst een dot van een kans door alleen voor doelman Sengier jammerlijk te missen. Die misser kwam FC Dordrecht duur te staan, want twaalf minuten voor tijd nam de thuisclub een hernieuwde voorsprong via Emrullah Guvenc: 2-1.

FC Dordrecht zocht - gezien de tussenstanden op de andere velden - naar de noodzakelijke gelijkmaker, maar Coster pegelde net naast. Ook Hulst had zijn vizier net niet op scherp staan. Versluis miste in blessuretijd nog een kans, waardoor FC Dordrecht alsnog nacompetitievoetbal misloopt.

MVV, dat met 0-2 won bij FC Oss, en Go Ahead Eagles - dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Fortuna - zijn de Dordtenaren op de laatste speeldag voorbij gestevend.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!