maandag 17 mei 2021

Alles over Dordrecht

Vieze tasjes prijsvraag op Voorstraat 183

27 april 2012

DORDRECHT - Plastic Tas Vrij heeft op Voorstraat 183 een etalage met op straat gevonden plastic tasjes ingericht. Onder het motto: "Hoeveel tasjes heb jij nodig?" mag iedereen een maand lang raden hoeveel plastic tasjes er hangen. Deelnemers kunnen zich op de website www.plastictasvrij.nl registreren en een getal invullen. De winnaar krijgt een biologisch ontbijtje van Kleine Spijzen.

De etalage wordt ter beschikking gesteld door woningcorporatie Trivire en is onderdeel van de wijkwens die Plastic Tas Vrij had ingediend. Hanneke Kijlstra van Plastic Tas Vrij: ,,Deze tasjes zijn een klein deel van wat ik het afgelopen jaar van straat heb geraapt. In totaal waren het ruim 500 plastic tasjes, opgepakt tijdens een uurtje wandelen per dag. Soms had ik er wel acht per wandelingetje. Maar dat is nog niks. De mannen van Netwerk verzamelden laatst in de binnenstad binnen zes weken 500 plastic tasjes. Dat betekent dus dat ze alleen al in de binnenstad jaarlijks ruim vierduizend tasjes van straat rapen. Maar waarschijnlijk liggen er nog veel meer. Wij willen dat het aantal naar nul gaat.''

Automatisme
Plastic Tas Vrij hoopt iedereen aan het denken te zetten over het automatisme waarmee mensen een plastic tasje meenemen of meegeven en roept op om de eigen tas mee te nemen en nee te zeggen tegen de plastic tas. Veel tasjes komen namelijk op straat en in het water terecht. Als dat plastic in de rivier waait, stroomt het naar zee waar het dood en verderf aanricht onder vogels, vissen en vele andere dieren zoals dolfijnen. Bovendien komt het plastic in de voedselketen terecht.

Lees meer over:

Voorstraat plastic-tas
Deel dit bericht met je vrienden!