donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Raad van Kerken zorgt voor excursie naar Ark van Noach

24 april 2012

DORDRECHT –   Mensen uit de kerkelijke wereld van Dordrecht brengen op donderdag 26 april en woensdag 9 mei een kennismakingsbezoek aan de Ark van Noach. De Pastores en ambtsdragers willen zich laten informeren over de mogelijkheden van de 135 meter lange Ark van Noch. De Raad van Kerken Dordrecht heeft de excursie in twee groepen georganiseerd.  De Ark van Noach staat symbool voor een verhaal in het Oude Testament. Johan Hubers wil dat op een eigentijdse wijze verbeelden. Daarvoor krijgt hij veel belangstelling uit binnen- en buitenland. Ook de VVV merkt dat de Ark in de belangstelling staat.

De raad van Kerken probeert namens zoveel mogelijk geloofsgemeenschappen in Dordrecht actief te zijn en verbindingen te leggen. Met de  stichting Reformatie Instituut Dordrecht (RID) en het evangelisch contact zijn er goede contacten.  Marcel Roemers is voorzitter van de Raad van Kerken Dordrecht. Verder zitten in het dagelijks bestuur Klaas Jan Homan, Gert Verduin en Hans Berrevoets.

Lees meer over:

ark noach marcel roemers
Deel dit bericht met je vrienden!