donderdag 13 augustus 2020

Alles over Dordrecht

CDA Dordrecht bezoekt woonvorm Bouman GGZ

23 april 2012 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Afgelopen vrijdag 20 april heeft een delegatie van de CDA-fractie Bouman GGZ in Rotterdam bezocht om zich te laten informeren over het concept van Intensief Beschermd Wonen (IBW) voor verslaafden. Omdat er in Dordrecht in deze raadsperiode ook gesproken is over de komst van een tweede hostel voor mensen met een verslaving, laat het CDA zich graag goed informeren.

Directeur Ton Mosheuvel heeft een uitstekende presentatie verzorgd over hoe integraal naar de problematiek van verslaafden gekeken wordt, met daarbij de nadruk op de combinatie van wonen, werken en behandeling. Belangrijk is dat de wetenschap heeft uitgewezen dat een verslaving echt een ziekte is en geen gedragsprobleem.

De CDA-fractieleden Alet Veldhuis en Peter Heijkoop hebben vragen gesteld over de impact op de leefbaarheid in de wijk. In Rotterdam is gebleken dat door deze mensen op een passende wijze in een beschermde woonvoorziening op te vangen de overlast sterk terugloopt. Bovendien zijn de kosten voor de maatschappij aanmerkelijk minder dan in het geval deze mensen op straat blijven leven.
Aanvankelijk zaten de bewoners in de wijk niet te wachten op de komst van een woonvoorziening voor verslaafden. Dit beeld is nu veranderd. De leefbaarheid in de wijk is volgens Bouman GGZ mede door de komst van de voorziening en de goede samenwerking met de deelgemeente verbeterd.

Lees meer over:

CDA
Deel dit bericht met je vrienden!